Το καλάθι μου

Κλείσιμο καλαθιού

5 συχνοί μύθοι για την Τριχόπτωση - και ποιά είναι η αλήθεια

Δημοσιεύτηκε

Τι είναι αλήθεια και τι όχι;

Οι προκαταλήψεις στο θέμα της τριχόπτωσης είναι φαινόμενο σχεδόν αρχαίο, αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι Αιγύπτιοι γύρω στα 1150 π.Χ. έβαζαν στα μαλλιά τους λίπη από λιοντάρια, φίδια, κροκοδείλους ή και ιπποπόταμους για να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση! Σήμερα, με το βομβαρδισμό πληροφοριών είναι σημαντικό να μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς τι είναι πραγματικά αλήθεια και τι μύθος γύρω από το θέμα της τριχόπτωσης.

Βούρτσισμα για πιο δυνατά μαλλιά;

Η άποψη ότι το βούρτσισμα των μαλλιών πολλές φορές την ημέρα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του τριχωτού της κεφαλής είναι αναληθής. Στην πραγματικότητα, το επίμονο βούρτσισμα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά και να προκαλέσει τριχόπτωση. Ο συγκεκριμένος μύθος πηγάζει από τη θεωρία ότι η τριχόπτωση οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος και ότι τι βούρτσισμα και το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής βελτιώνει τη θρέψη την τριχοθυλακίων. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει διαφορά στην κυκλοφορία ανάμεσα σε φαλακρούς και μη. Έτσι, διάφορες αγωγές που κυκλοφόρησαν, ακόμη και με ισχυρή επίδραση στην αιματική κυκλοφορία, δεν επηρέαζαν την τριχόπτωση. Επιπλέον, η ιδέα της μεταμόσχευσης μαλλιών στηρίζεται στο ότι οι περιοχές δέκτες έχουν εξίσου καλή κυκλοφορία με τις περιοχές με επαρκή τριχοφυία.

Styling και τριχόπτωση;

Υπάρχουν ορισμένες αλήθειες αλλά και μύθοι σχετικές με το styling των μαλλιών και την τριχόπτωση. Είναι γεγονός ότι χτενίσματα, όπως οι πλεξούδες και οι αλογοουρές, που προκαλούν τάση στα μαλλιά, μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Αλλά τα σπρέι, τα διαλύματα ή οι βαφές δεν έχουν καμία συσχέτιση με την απώλεια μαλλιών. Τέτοιες ουσίες είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στο στέλεχος της τρίχας, αφήνοντας, ωστόσο, τις υποδερματικές δομές άθικτες.

Το πιστολάκι για το στέγνωμα και το συχνό λούσιμο επηρεάζουν;

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών επηρεάζει το θέμα της ανάπτυξης των τριχών. Ωστόσο, πολύ θερμός αέρας ή παρατεταμένο στέγνωμα μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστα μαλλιά. Είναι σημαντικό, επίσης, να διατηρεί κανείς το πιστολάκι σε μια απόσταση από τα μαλλιά. Επιπλέον, το συχνό λούσιμο δεν προκαλεί τριχόπτωση, αν και θα πρέπει να γίνεται σχετικά απαλά.

Το βίαιο στέγνωμα των μαλλιών με την πετσέτα προκαλεί τριχόπτωση;

Το στέγνωμα με την πετσέτα δεν οδηγεί σε μη αναστρέψιμη τριχόπτωση. Τρίχες μπορεί να χαθούν, στα πλαίσια του κύκλου ζωής τους ή λόγω βλάβης τους, αλλά πάντα θα επανέλθουν. Οι τρίχες που δεν ανακτώνται είναι αυτές με τη γενετική προδιάθεση σε απώλεια, οπότε θα χάνονταν έτσι κι αλλιώς.

Το στρες προκαλεί τριχόπτωση;

Αν και υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις κατά τις οποίες συγκεκριμένοι τύποι στρες μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδια απώλεια μαλλιών, το καθημερινό, ακόμη και παρατεταμένο, π.χ. εργασιακό ή οικονομικό, άγχος, δε σχετίζεται με τριχόπτωση.

Θέλεις ένα ΚΜax ΔΩΡΟ;

Δοκίμασε κι εσύ το KMax fibers για πυκνά, νεανικά μαλλιά σε 1 κίνηση! Συμπλήρωσε το email σου & θα επικοινωνήσουμε μαζί σου, για την αποστολή* μίας συσκευασίας δοκιμής KMax στην απόχρωση που επιθυμείς! ΔΩΡΟ! Χωρίς καμία χρέωση για το προϊόν, χωρίς έξοδα αποστολής. Δοκίμασέ το, αξίζει να αποκτήσεις ξανά πυκνά μαλλιά! (*ισχύει μόνο για προορισμούς εντός Ελλάδος.)

SEARCH THIS STORE