Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα όταν έχεις αραίωση στο Hairline

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καλύψεις την αραίωση στο μπροστινό μέρος των μαλλιών. Ας ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα που ταιριάζουν στο χτένισμα, το σχήμα του προσώπου και τη προσωπικότητα σου.

Αραιωμένη μπροστινή γραμμή στα μαλλιά: Διαφορετικά κουρέματα για διαφορετικές προσωπικότητες
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιο κούρεμα ή χτένισμα σου ταιριάζει περισσότερο; Αν οι κρόταφοι έχουν …υποχωρήσει και τα μαλλιά μπροστά είναι αραιά, διάλεξε ένα κούρεμα ανάλογα με τη προσωπικότητα και το σχήμα του προσώπου σου.
Υπάρχουν βασικοί κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε το καλύτερο κούρεμα για όσους δεν έχουν και τόσο πυκνά μαλλιά στη μπροστινή γραμμή και για εκείνους που θέλουν η αραίωση να μην είναι εμφανής.
Όσοι έχουν αραιά μαλλιά μπροστά, σπάνια επιλέγουν ένα κούρεμα που τα μαλλιά έχουν μάκρος.
Πιο συχνά θα δούμε να επιλέγουν ένα πολύ κοντό κούρεμα ή ακόμα κι ένα ξυρισμένο κεφάλι!
Κι όμως δεν είναι μόνο αυτές οι 2 επιλογές! Υπάρχουν εναλλακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις την αραίωση ή ακόμα καλύτερα να αποσπάσεις την προσοχή των άλλων από το σημείο που έχει αραιώσει.
Ας τα δούμε όλα λοιπόν!
Χάρη στην συνεισφορά των ειδικών styling του KMax και της Francesca Rocco, Hair-expert & Hairstylist, θα ανακαλύψουμε:

  1. Ένα αντρικό κούρεμα για αραιωμένα μαλλιά –που αφήνει μήκος στα μαλλια
  2. Ένα κούρεμα για άντρες που έχουν μεγάλο μέτωπο και αραιωμένη μπροστινή γραμμή
  3. Ένα κοντό κούρεμα για αραιωμένη μπροστινή γραμμή
  4. Ξυρισμένα μαλλιά με αραιωμένη μπροστινή γραμμή
  5. ΚΑΙ …ένα ακόμη «κόλπο» για να καλύψετε τα αραιωμένα μαλλιά

1. Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα: Για αραιωμένα μαλλιά –που αφήνει μήκος στα μαλλιά

Αν θέλεις να δώσεις προσωπικότητα στο look σου, άφησε τα μαλλιά σου να μακρύνουν και επέλεξε ένα κότσο.
Ασυνήθιστο, αυθεντικό και πάνω απ’ όλα δουλεύει!
Ένας κότσος με τη κλασική εκδοχή του ή με ξυρισμένες πλευρές μπορεί να είναι κατάλληλο για κοντά ή μεσαία μαλλιά.

Είναι ένα χαρακτηριστικό μποέμ look, καθόλου συντηρητικό και βλέπουμε αρκετά συχνά να το υιοθετούν πολλοί καλλιτέχνες. Δίνει μια αυθεντική πινελιά, ανεξαρτήτως του συνηθισμένου στυλ σου.
Κάποια συμβουλή που να συμπληρώνει αυτό το τολμηρό κούρεμα;
«Μην υποτιμάτε το μούσι» συμπληρώνει η Francesca.
«Το επιμελές και προσεγμένο μούσι, σε αυτή τη περίπτωση, μπορεί να τελειοποιήσει την αρμονία μεταξύ του κεφαλιού και του προσώπου και να πλαισιώσει καλύτερα το look”.

Ένα επιπλέον tip:
Εάν αυτό το κούρεμα σου ταιριάζει περισσότερο, απέφυγε να τραβάς τα μαλλιά σου υπερβολικά πίσω, καθώς αυτό μπορεί να καταπονήσει τους θύλακες των τριχών σου. Δώσε μια τελική πινελιά με το Kmax Fixing Spray για καλύτερο κράτημα με περισσότερη διάρκεια.

2. Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα: Για άντρες που έχουν μεγάλο μέτωπο και αραιωμένη μπροστινή γραμμή

Άλλο ένα κόλπο για να καλύψεις την αραιωμένη μπροστινή γραμμή στα μαλλιά σου είναι να παίξεις με τα μήκη των μαλλιών, δημιουργώντας ένα στιλάτο ασύνδετο χτένισμα που με μικρές διαφορές μπορεί να ταιριάξει σε όλους τους τύπους μαλλιών.

Όπως μας προτείνει η Francesca Rocco:
“Οι άντρες που έχουν αραιό hairline και μεγάλο μέτωπο, αλλά δεν έχουν κάποια σημαντική αραίωση μπορούν να επιλέξουν ένα κούρεμα κοντό στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού και με περισσότερο μήκος στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούν να παίξουν με τα μήκη στα μαλλιά τους, να τολμήσουν να ξυρίσουν τα πλαϊνά και το πίσω μέρος, ανεξαρτήτως αν έχουν ίσια, κυματιστά ή σγουρά μαλλιά.”

Styling Tip:
“Όσο πιο μακριά τα μαλλιά στο επάνω μέρος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα περιποιηθείς με το Kmax styling gel δίνοντας φόρμα και επιπλέον όγκο.”

3. Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα: Κοντό κούρεμα για αραιωμένη μπροστινή γραμμή (crew cut)

Πολλοί άντρες, ακόμη και εκείνοι που είναι συνηθισμένοι να έχουν ένα μεσαίου μήκους κούρεμα, προτιμούν να τα κουρεύουν ακόμα πιο κοντά όταν βλέπουν τα πρώτα σημάδια αραίωσης.

Αν είσαι μεταξύ αυτών των αντρών το look που προτείνει η Francesca είναι ένα κοντό κούρεμα:
“ Για έναν άντρα με μία μεγαλύτερη αραίωση στα μαλλιά, θα πρότεινα ένα πολύ κοντό αλλά όχι ξυρισμένο κούρεμα, δημιουργώντας ένα πιο ατημέλητο look.”

Ένα επιπλέον tip:
Όταν τα μαλλιά είναι αραιωμένα και κοντοκουρεμένα, το δέρμα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον ήλιο. Οπότε, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό, όλες τις ημέρες που έχει ηλιοφάνεια (όχι μόνο όταν είστε στη θάλασσα!!!)

4. Τα καλύτερα ανδρικά κουρέματα: Ξυρισμένα μαλλιά με αραιωμένη μπροστινή γραμμή

Το πολύ κοντό –σαν ξυρισμένο μαλλί – (buzz cut) είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους η μπροστινή γραμμή των μαλλιών έχει υποχωρήσει αρκετά.
Όμως χρειάζεται προσοχή με αυτό το κούρεμα. Όταν λέμε ξυρισμένο look σημαίνει ότι το μήκος των μαλλιών είναι μερικά χιλιοστά και όχι τελείως ξυρισμένα.
Ένας κομμωτής συμβουλεύει:
“Ο άντρας που δεν θέλει να χάσει χρόνο στο χτένισμά του και που νιώθει πιο άνετος να τολμά, μπορεί να επιλέξει ένα ολικό ξυρισμένο look για τα μαλλιά του, συνδυάζοντας τα με ένα πιο μακρύ μούσι.”

Ένα επιπλέον tip:
Ήξερες ότι οι μικροΐνες κερατίνης Kmax μπορούν να «κολλήσουν» ακόμα και σε μαλλιά μήκους μερικών χιλιοστών; Θα δώσουν στη στιγμή ένα πιο πλούσιο look και μαζί με το Kmax Fixing Spray θα δώσουν μια τελική πινελιά σε ένα look που θα αντισταθεί ακόμη και στη βροχή.

Και …ένα ακόμη κόλπο για να καλύψετε τα αραιωμένα μαλλιά!

Ένα κόλπο που κάνει λιγότερο εμφανή την αραίωση είναι να επικεντρώσεις τη προσοχή σε κάτι άλλο. Και εδώ θα μιλήσουμε πάλι για τον παράγοντα μούσι.
“ Το μούσι είναι ένα εκπληκτικό κόλπο για να αποσπάσεις τη προσοχή από τα μαλλιά σου τραβώντας τη στο πρόσωπό σου. Τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ιδιαίτερα το βλέμμα!» καταλήγει η Francesca.
«Πάνω στο ίδιο πλαίσιο, ένα πιο εκλεπτυσμένο γυαλί ή ένα αξεσουάρ όπως ένα κασκόλ, μπορούν να κάνουν το στυλ σου μοναδικό και γεμάτο προσωπικότητα».

Με το σωστό κούρεμα και ακολουθώντας πάντα το προσωπικό σου στυλ, η κάλυψη της αραίωσης των μαλλιών θα είναι παιχνιδάκι.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.