Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Πιστοποίηση & Ασφάλεια

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό CE 1223/2009, από τον Ιούλιο του 2013, οι κατασκευαστές και οι διανομείς καλλυντικών προϊόντων υποχρεώνονται να δηλώσουν τα καλλυντικά προϊόντα τους στην Ευρωπαϊκή Πύλη για την Κοινοποίηση Καλλυντικών Προϊόντων (CPNP).  Η δήλωση των προϊόντων στις εθνικές Αρχές παύει να ισχύει και  κάθε κατασκευαστής έχει την υποχρέωση να δηλώνει με λεπτομερή φάκελο τα προϊόντα που παράγει στο CPNP.

Τι είναι το CPNP;

Είναι η Ευρωπαϊκή Πύλη για την Κοινοποίηση Καλλυντικών Προϊόντων (CPNP). Μια πύλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας των καλλυντικών προϊόντων.

Κάθε καλλυντικό προϊόν για να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά πρέπει να πληροί τα πρότυπα της ποιότητας και της ασφάλειας, που απαιτούνται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στον τομέα των καλλυντικών και τα οποία – δικαίως – είναι όλο και πιο απαιτητικά.

Συγκριτικά αναφέρουμε ότι  η αυστηρότητα των προτύπων αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η υψηλότερη παγκοσμίως με τον αριθμών των απαγορευμένων προς χρήση ουσιών σε καλλυντικά προϊόντα να ξεπερνά τα 1300 σε αντίθεση με τη νομοθεσία των ΗΠΑ που ο αριθμός των απαγορευμένων συστατικών για χρήση σε καλλυντικά δεν ξεπερνά τα 11. (πηγή: imgur.com)

Ορισμένες μάρκες μικροϊνών που κυκλοφορούν στην αγορά και εισάγονται από τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλούν αμφιβολίες σχετικά με την προέλευση των πρώτων υλών τους και τα πρότυπα παραγωγής τους εξαιτίας της έλλειψης ελέγχου στις χώρες παραγωγής τους.

Ο κατασκευαστής και οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς του K-Max Milano επιμένουν πάντοτε στη σημασία του να τονίζεται ότι οι μικροΐνες K-Max Milano είναι ένα προϊόν που κατασκευάζεται στην Ιταλία και επομένως η όλη διαδικασία παραγωγής σε όλες τις φάσεις της πληροί τα πρότυπα της ποιότητας και της ασφάλειας, που απαιτούνται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας .

Η διαδικασία παραγωγής και οι πρώτες ύλης των προϊόντων KΜax Milano, συμμορφώνονται πλήρως με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (EU DIRECTIVE 76/768/EEC) και  το προϊόν αυτό έχει καταχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Πύλη Κοινοποίησης Καλλυντικών Προϊόντων (CPNP).

Αριθμός καταχώρησης προϊόντος στην πύλη CPNP: 1116192

KMax Blog - Άρθρα & Tips για φυσικά πυκνά μαλλιά!

Μάθετε τα πάντα αναφορικά με τα προϊόντα KMax Milano και βρείτε tips και συμβουλές από τους επαγγελματίες