Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μπορεί ο Covid-19 να προκαλέσει τριχόπτωση;

Μια μερίδα ατόμων που νόσησαν από Covid-19 αναφέρουν ότι παρατήρησαν έντονη τριχόπτωση η οποία συνεχίζεται για αρκετό καιρό μετά την ανάρρωσή τους. Η γνωστή ηθοποιός Allysa Milano που νόσησε από τον Covid-19, ανέβασε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει πόσα πολλά μαλλιά χάνει όταν χτενίζει τα μαλλιά της, μετά τον κορωνοϊό. Μπορεί όντως η τριχόπτωση να εμφανιστεί ως μια από τις παρενέργειες του νέου κορωνοϊού;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν με κάποιο τρόπο το νέο κορωνοϊό με την τριχόπτωση ώστε να θεωρείται μια από τις παρενέργειές του. Γιατί όμως ολοένα αυξάνονται τα άτομα που αφού ανάρρωσαν ταλαιπωρούνται από τριχόπτωση;

Αυτό που είναι βασικό, είναι ότι τα άτομα αυτά πάντα εμφάνιζαν τριχόπτωση – όπως όλοι μας – σε φυσιολογικά όμως πλαίσια και απλά τώρα παρατηρούν ότι είναι πιο έντονη. Η συγκεκριμένη τριχόπτωση η οποία είναι τόσο έντονη και προκαλεί διάχυτη αραίωση, σύμφωνα με τους ιατρούς μπορεί οφείλεται στο γενικό σωματικό αλλά και συναισθηματικό στρες που βιώνουν οι ασθενείς με Covid-19. Συνήθως μια τέτοια είδους αραίωση εμφανίζεται μετά από περιόδους μεγάλου άγχους, έντονης ψυχολογικής πίεση, συναισθηματικής δυσφορίας, ή έπειτα από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση κα. Πολλές φορές το άγχος σωματοποιείται, γι’ αυτό συχνά ακούτε την έκφραση «ότι ο οργανισμός ξεσπάει».  Όταν υπάρχει ένα σοκ στον οργανισμό, το σώμα μπαίνει σε κατάσταση αδράνειας και εστιάζει μόνο σε βασικές λειτουργίες. Η ανάπτυξη των μαλλιών δεν είναι τόσο σημαντική όσο άλλες λειτουργίες, οπότε τα τριχοθυλάκια παραμένουν για περισσότερο διάστημα στην τελογενή φάση, που είναι η φάση ανάπαυσης των τριχοθυλακίων η οποία  τελειώνει με την απόπτωση της τρίχας. Ουσιαστικά δεν είναι κάτι που εμφανίζεται ξαφνικά, απλά επιμηκύνεται το διάστημα που διαρκεί μια συγκεκριμένη φάση της ζωής του τριχοθυλακίου.

Επίσης πολλοί άνθρωποι, μπορεί να μην αρρώστησαν, αλλά αγχώθηκαν σοβαρά λόγω απώλειας της δουλειάς τους εξαιτίας της καραντίνας, εξαιτίας σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, θανάτου συγγενών κα και όντας σε όλη αυτήν την άσχημη ψυχολογική κατάσταση, να έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή και να παρατήρησαν «κάτι ακόμα που δεν πάει καλά στη ζωή του» που είναι τα μαλλιά τους. Αυτά όμως  μπορεί και παλαιότερα να έπεφταν… απλά τώρα το παρατήρησαν.

Το θετικό σε όλα αυτά τα περιστατικά, εκτός εάν συντρέχουν άλλοι σοβαροί ιατρικοί λόγοι, όσο έντονη και αν είναι η τριχόπτωση είναι απολύτως αναστρέψιμη. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή γιατί όλα θα περάσουν και θα επανέλθουν στη φυσιολογική κατάσταση… από την καθημερινότητα μας… μέχρι τα μαλλιά μας.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.