Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τριχόπτωση την άνοιξη: 6 συμβουλές για να την περιορίσεις

Την άνοιξη, η απώλεια περισσότερων μαλλιών από το συνηθισμένο είναι φυσικό φαινόμενο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να μειώσουμε την τριχόπτωση και να διατηρήσουμε πυκνά τα μαλλιά μας.

Τριχόπτωση την άνοιξη: Ένα φυσικό φαινόμενο

Γιατί οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε πιο έντονη τριχόπτωση από το συνηθισμένο την άνοιξη; Είναι ένα φυσικό βιολογικό φαινόμενο που δεν πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η τριχόπτωση την άνοιξη, στην πραγματικότητα, είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουμε κρατήσει από το ζωικό βασίλειο στην πορεία της εξέλιξης: είναι η δική μας εκδοχή της «αλλαγής τριχώματος».

Αυτή η φυσιολογική αλλαγή ονομάζεται «εποχιακή τριχόπτωση». Την αντιλαμβανόμαστε περισσότερο όχι μόνο στο βούρτσισμα των μαλλιών και το λούσιμο, αλλά ακόμα και από τις τρίχες που βρίσκουμε πάνω στο μαξιλάρι. Ηρεμήστε! Οι τρίχες που πέφτουν είναι τρίχες στην τελογενή φάση (δηλαδή στο τέλος του κύκλου ζωής τους). Την ίδια στιγμή που εμφανίζεται η εποχική τριχόπτωση, νέες τρίχες αναπτύσσονται ήδη μέσα στον θύλακα της τρίχας και σύντομα θα είναι ορατές στο τριχωτό της κεφαλής.

Διάρκεια και αποτελεσματικές θεραπείες

Όταν αντιμετωπίζουμε ένα ενοχλητικό φαινόμενο όπως η εποχιακή τριχόπτωση, ένα από τα πράγματα που απασχολεί είναι η διάρκεια. Η εποχική τριχόπτωση, κατά μέσο όρο, διαρκεί μερικές εβδομάδες και υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, όταν είναι πολύ έντονη, υπάρχουν ορισμένες απλές συμβουλές, που αν τις ακολουθήσεις θα δεις σίγουρα διαφορά.

Σώσε τα μαλλιά σου με 6 απλά βήματα

 • Μια ισορροπημένη διατροφή κατά της τριχόπτωσης
 • Ένα καλό κούρεμα
 • Μια αγωγή κατά της τριχόπτωσης
 • Ένα θρεπτικό σαμπουάν
 • Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής που σώζει τα μαλλιά
 • Λιγότερη θερμότητα, πιο υγιή μαλλιά
 1. Μια ισορροπημένη διατροφή κατά της τριχόπτωσης την άνοιξη

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσεις την αναγέννηση των μαλλιών σου σε αυτή τη φάση. Κατά τη διάρκεια των εποχιακών αλλαγών, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις την παροχή στο στέλεχος της τρίχας, των συστατικών εκείνων που θα προάγουν την υγεία της. Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία είναι αυτά που κάνουν τα μαλλιά δυνατά, ανθεκτικά και υγιή.

Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητες για την τόνωση της σωστής ανάπτυξης των μαλλιών και τη βελτίωση της δομής της τρίχας. Παράλληλα, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και διεγείρουν τη ροή του αίματος, τρέφοντας το τριχωτό και διατηρώντας το υγιές και ενυδατωμένο.

 1. Ένα καλό κούρεμα προάγει την υγεία των μαλλιών

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστό ότι το κούρεμα των μαλλιών δεν διεγείρει άμεσα την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, το τακτικό κούρεμα εξαλείφει τις εύθραυστες και κατεστραμμένες άκρες κάνοντας τα μαλλιά  να φαίνονται πιο υγιή και περιποιημένα. Σε αυτό προστίθεται το γεγονός ότι οι ξηρές άκρες των μαλλιών τείνουν να αποδυναμώνουν τις τρίχες, προκαλώντας το σπάσιμο τους.

 1. Μια αγωγή κατά της τριχόπτωσης την άνοιξη

Αυτήν την εποχή, η προσθήκη στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών μιας αγωγής που θα ενδυναμώσει τα μαλλιά σου και θα επιταχύνει την ανάπτυξη τους. Μια λοσιόν με ενεργά συστατικά και φυσικά εκχυλίσματα θα επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

 1. Ένα θρεπτικό σαμπουάν κατά της εποχικής τριχόπτωσης

Όταν επιλέγουμε προϊόντα για τα μαλλιά μας, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου δύο παράγοντες: τον τύπο των μαλλιών και την εποχή. Οι ανάγκες των μαλλιών μας μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα, το χειμώνα τα μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά λόγω του κρύου και της θέρμανσης. Την άνοιξη (όπως και το φθινόπωρο), είναι καλό να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν για τόνωση και κατά της τριχόπτωσης.

Ο συνδυασμός ενός σαμπουάν για όγκο και ενός θρεπτικού conditioner είναι ο ιδανικός κατά της τριχόπτωσης την άνοιξη. Η ανοιξιάτικη ρουτίνα μας; Kmax Volumizing Shampoo και Kmax Stimulating Leave-In Conditioner

 1. Σώσε τα μαλλιά σου με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι ο τέλειος τρόπος για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας, μεταφέροντας περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους θύλακες της τρίχας. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται τόσο η ανάπτυξη της τρίχας όσο και η κυκλοφορία του αίματος. Το τελευταίο είναι ζωτικής σημασίας ειδικά σε εκείνα τα σημεία όπου τα μαλλιά αρχίζουν να δείχνουν τα πρώτα σημάδια αποδυνάμωσης: η καλή κυκλοφορία του αίματος, επιβραδύνει την πτώση τους.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την  διείσδυση των δραστικών συστατικών των αγωγών που εφαρμόζονται πριν και/ή μετά το ίδιο το μασάζ. Αρκούν 3 λεπτά μασάζ κατά τη διάρκεια του ντους περνώντας απαλά τα δάχτυλά μέσα από τα μαλλιά και ασκώντας μια ελαφριά πίεση, με κυκλικές κινήσεις που επιμένουν στα πλάγια και στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Σύντομα θα ανακαλύψεις ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα έχει θετική επίδραση στη γενική  ευεξία, ανακουφίζοντας τις συσπάσεις και φέρνοντας άμεση χαλάρωση και ακόμα και στο μυαλό.

 1. Λιγότερη θερμότητα, πιο υγιή μαλλιά

Η τελευταία συμβουλή είναι να προσέχεις πώς χρησιμοποιείς τα πιστολάκια μαλλιών. Πρώτα από όλα, εκμεταλλεύσου την άνοδο της θερμοκρασίας και τις ηλιόλουστες μέρες και άφησε τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους. Μια άλλη καλή συνήθεια είναι να αφαιρείς απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τα μαλλιά με μια πετσέτα ταμπονάροντας και όχι τρίβοντας τα.

Τέλος, εάν πραγματικά δεν μπορείς να εγκαταλείψετε τα εργαλεία styling, καλό είναι να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν υποβάλεις τα μαλλιά σου σε πηγές θερμότητας. Επίσης να κρατάς πάντα τη σωστή απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο κίνδυνος καταστροφής της τρίχας, η οποία ήδη ταλαιπωρείται αρκετά αυτή την εποχή.

Αυτές οι χρήσιμες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση την άνοιξη, χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Εάν όμως η τριχόπτωση επιμένει και τους επόμενους μήνες ή η ποσότητα των μαλλιών που χάνεις είναι υπερβολική, η καλύτερη συμβουλή είναι πάντα αυτή του ειδικού.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.