Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Έχετε λεπτά και αδύναμα μαλλιά; 5 τρόποι για να τα προστατέψετε το καλοκαίρι

Το θαλασσινό νερό, το χλώριο στις πισίνες και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τώρα το καλοκαίρι, αφυδατώνουν τα μαλλιά και διασπούν τη συνοχή της εξωτερικής προστατευτικής στιβάδα των μαλλιών σας. Τα μαλλιά γίνονται ξηρά, εύθραυστά και σπάνε πιο εύκολα. Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη λεπτά, και αδύναμα, η επιπλέον φθορά είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε! Ιδού 5 tips για το πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας, τώρα το καλοκαίρι.

  1. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πριν και μετά

Πριν το μπάνιο – και ειδικά στην πισίνα – βρέξτε τα μαλλιά σας με πόσιμο νερό, ώστε έχοντας ήδη απορροφήσει υγρασία, να μην απορροφήσουν μεγάλη ποσότητα χλωριωμένου νερού. Το ίδιο κάντε και για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα του χλωρίου ή το αλάτι, μετά το μπάνιο.

  1. Ξεχάστε την πετσέτα θαλάσσης για τα μαλλιά σας

Η πετσέτα της θάλασσας είναι ιδανική για το σώμα σας, όχι όμως για τα μαλλιά σας. Οι ίνες της πετσέτας θαλάσσης είναι πολύ σκληρές για τα ευαίσθητα μαλλιά σας και η τριβή τα καταστρέφει. Στεγνώστε τα είτε με ένα βαμβακερό T-shirt, είτε με μια πετσέτα με μικροΐνες.

  1. Leave-in Conditioner: ο καλύτερος φίλος στην παραλία

Αφού ξεπλύνεις τα μαλλιά σου, εφαρμόστε ένα leave-in conditioner, το οποίο και ενυδατώνει τα μαλλιά και δημιουργεί ένα προστατευτικό φίλτρο για τον ήλιο. Το KMax Leave In Conditioner 2 σε 1 είναι ο ιδανικός σύμμαχος των λεπτών και αδύναμων μαλλιών, με συστατικά που ενδυναμώνουν την τρίχα. Καλύπτει την τρίχα με ένα ισχυρό, προστατευτικό αλλά αόρατο «πέπλο». Επαναφέρει την φυσική ελαστικότητα και λάμψη των μαλλιών, χωρίς να τα βαραίνει.

  1. Ενδυναμώστε τα μαλλιά σας

Η παρατεταμένη παραμονή στο νερό αφυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο εύθραυστα. Αν είστε λάτρης του νερού, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν που θρέφει και ενδυναμώνει την τρίχα από μέσα. Το KMax Milano Volumizing Shampoo είναι απαλό, μαλακτικό και υπερ-συμπυκνωμένο σαμπουάν, με 100% βιολογική κερατίνη, ιδανικό για τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά!

  1. Να είστε ευγενικοί με τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά μας όταν είναι νωπά είναι ακόμα πιο εύθραυστα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο λόγω συνθηκών. Γι’ αυτό πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά. Βασικά, καλό θα ήταν να το αποφεύγετε και να το κάνετε αφού στεγνώσουν. Αν όμως, δεν μπορείτε να περιμένετε, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με αραιά δόντια για να τα ξεμπερδέψετε. Όσον αφορά το styling των μαλλιών τώρα το καλοκαίρι, αποφύγετε τα πολύ σφιχτά χτενίσματα (σφιχτές αλογοουρές, σφιχτές κοτσίδες, κότσους κλπ). Επιλέξτε πιο ανάλαφρα και χαλαρά χτενίσματα και χαρείτε εποχή! Και αν θέλετε το χτένισμά σας να κρατήσει περισσότερο, αλλά και να φαίνονται τα μαλλιά σας πιο πυκνά, το KMax Milano Concealing Styling Gel που περιέχει μικροΐνες κερατίνης θα κάνει τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και υγιή.

 

KMax Blog - Άρθρα & Tips για φυσικά πυκνά μαλλιά!

Μάθετε τα πάντα αναφορικά με τα προϊόντα KMax Milano και βρείτε tips και συμβουλές από τους επαγγελματίες