Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Εποχική τριχόπτωση: 6 συμβουλές για την αντιμετώπισή της

Αυτή την περίοδο ίσως παρατηρείτε μια έντονη τριχόπτωση. Αυτή η κατά τ’ άλλα φυσιολογικότατη διαδικασία που συμβαίνει ακόμα κι αν έχετε υγιή και δυνατά μαλλιά, είναι μέρος της συνολικής διαδικασίας αναγέννησης μαλλιών. Είναι η γνωστή εποχική τριχόπτωση και γι’ αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί ιδιαίτερα. Σε κάθε αλλαγή της εποχής, είναι απολύτως φυσιολογικό να χάσετε λίγο περισσότερο μαλλιά όταν τα βουρτσίζετε ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλά αλλάζετε τρίχωμα, όπως συμβαίνει σε όλα τα θηλαστικά. Απλά στους ανθρώπους συμβαίνει πιο σταδιακά, απ’ ότι στα ζώα.

Τα μαλλιά που βλέπετε να πέφτουν βρίσκονται ήδη στην «τελογενή φάση». Έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους, οπότε η πτώση τους είναι μονόδρομός, και  καινούρια μαλλιά έχουν ήδη αναπτυχθεί στα τριχοθυλάκια και είναι έτοιμα να πάρουν την θέση αυτών που «έφυγαν». Ουδείς αναντικατάστατος κατά τη διάρκεια της εποχικής τριχόπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε την εποχική τριχόπτωση.  Περιορίστε αυτό το φαινόμενο και βοηθήστε τα μαλλιά σας να παραμείνουν υγιή και δυνατά.

  1. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι θεμελιώδης για τη συνολική ευημερία του σώματος μας. Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών συμβάλει στην τόνωση της αναγέννησης των μαλλιών, στην αναδόμηση της τρίχας και στην επαρκή ενυδάτωση των μαλλιών. Με λίγα λόγια, μια ισορροπημένη διατροφής θα συμβάλει θετικά στην ομορφιά, την απαλότητα και τη λάμψη των μαλλιών μας.

  1. Κόψτε τις άκρες

Αν και είναι γνωστό ότι το: «Κόψε τα μαλλιά σου για να δυναμώσουν» δεν ισχύει για τον απλούστατο λόγο ότι η ενδυνάμωση των μαλλιών γίνεται στη ρίζα της τρίχας και όχι στην άκρη της. Αυτό όμως που βοηθάει όταν «καθαρίζουμε» τις κατεστραμμένες άκρες- είναι να διατηρήσουν το μήκος τους. Αν και ακούγεται οξύμωρο δεν είναι. Οι ξηρές άκρες και η ψαλίδα κάνουν τα μαλλιά πιο λεπτά, εύθραυστα με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα και να «χάνουν» σε όγκο. Οπότε, τώρα είναι μια καλή περίοδος να πάρετε την απόφαση να κόψετε τα μαλλιά σας για να τα ανανεώσετε και να δείχνουν πιο υγιή.

  1. Χρησιμοποιείστε προϊόντα ενδυνάμωσης των μαλλιών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα που επιταχύνουν την αναγέννηση τους. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν δραστικά συστατικά που ενδυναμώνουν τα μαλλιά και επιταχύνουν την αντικατάσταση τους. Αποτέλεσμα: η ταχύτερη ανάπτυξη νέων μαλλιών. Ενεργά συστατικά όπως η καφεΐνη, το μαύρο κύμινο ή τα πεπτίδια χαλκού διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα θρεπτικό σαμπουάν

Την άνοιξη είναι ακόμη πιο σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα καλό σαμπουάν. Λόγω της εποχικής τριχόπτωσης που παρατηρείται την άνοιξη και το φθινόπωρο, καλό είναι αυτές τις 2 εποχές να ενισχύουμε την υγεία των μαλλιών μας με σαμπουάν που καθαρίζουν απαλά και ενυδατώνουν σε βάθος τα μαλλιά, χωρίς όμως να επιβαρύνουν το τριχωτό. Ο συνδυασμός ενός καλού σαμπουάν με ένα θρεπτικό conditioner θα βοηθήσει στην αναγέννηση των μαλλιών διατηρώντας ταυτόχρονα τη λάμψη και την απαλότητά τους.

  1. Κάντε μασάζ

Ένα καλό μασάζ στο τριχωτό διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του αίματος. Αυξάνει το οξυγόνο και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τριχοθυλάκια, και μειώνει την τριχόπτωση. Επιπλέον, το μασάζ αυξάνει την απορρόφηση των δραστικών συστατικών. Αν ακολουθείτε κάποια αγωγή κατά της τριχόπτωσης, 3 λεπτά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κατά τη διάρκεια του ντους είναι αρκετά! Κάντε μασάζ με τα δάχτυλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ασκώντας ελαφριά πίεση. Επιμείνετε κυρίως στις πλευρές και στην κορυφή του κεφαλιού.

Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής έχει θετική επίδραση ακόμα και στη γενική σας ευεξία, αφού σας ηρεμεί και χαλαρώνει ακόμα και το μυαλό.

  1. Μην το παρακάνετε με τη θερμότητα

Προσοχή με το πιστολάκι, τις πρέσες, και γενικά όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για styling και παράγουν θερμότητα. Μετά από έναν χειμώνα κατά τον οποίο πιθανότατα τις χρησιμοποιήσατε υπέρ του δέοντος λόγω κρύου και την υγρασίας, τώρα είναι η καλή στιγμή για να αρχίσετε να περιορίζετε τη χρήση τους. Επωφεληθείτε από τις πιο ζεστές και  ηλιόλουστες μέρες και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, κάντε το αφού έχουν στεγνώσει αρκετά, για να μειώσετε το χρόνο έκθεσης τους στην θερμότητα. Και να θυμάστε πάντα να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση από το κεφάλι και σε μέτρια θερμοκρασία.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την εποχική τριχόπτωση με τις μικρότερες απώλειες! Εάν, ωστόσο, παρατηρήσετε ότι η πτώση των μαλλιών συνεχίζεται ακόμη και τους επόμενους μήνες ή ότι χάνετε πολλά μαλλιά –περισσότερα από το φυσιολογικό, τότε η καλύτερη συμβουλή είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.