Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τριχόπτωση ανδρών: Πώς να την …καλύψετε

Η τριχόπτωση ανδρών προκαλεί αραίωση που όμως μπορεί να καλυφθεί με τη χρήση ειδικών προϊόντων. Τα  προϊόντα που κρύβουν ή «καμουφλάρουν» τα σημεία της τριχόπτωσης είναι η πιο άμεση, προσιτή και οικονομική λύση με πολλά πλεονεκτήματα.  Η τριχόπτωση ανδρών δεν αναστέλλεται ούτε αντιστρέφεται με τα προϊόντα αυτά. Όταν όμως χρησιμοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο και με σωστή ένδειξη,  έχουν εντυπωσιακά θετικό αποτέλεσμα. Η αλλαγή που επιφέρουν είναι εντυπωσιακή τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία αυτού που θα επιλέξει να τα χρησιμοποιήσει.

Τριχόπτωση ανδρών & προϊόντα για την κάλυψη των αραιών μαλλιών

Πράγματι, αρκετά είναι τα άτομα που χρησιμοποιούν τέτοια προϊόντα και η χρήση τους  περνάει απαρατήρητη από τους πάντες. Άτομα του δημόσιου βίου, επώνυμοι και διάσημοι, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τέτοια προϊόντα για να καλύψουν την εικόνα της τριχόπτωσης. Το πόσο αισθητικά καλό θα είναι το αποτέλεσμα από τη χρήση ενός τέτοιου προϊόντος εξαρτάται από:

 • το εύρος/στάδιο της τριχόπτωσης
 • την περιοχή του τριχωτού με τριχόπτωση
 • τον τύπο του προϊόντος
 • το σωστό τρόπο χρήσης.

Πως λειτουργούν τα προϊόντα για την κάλυψη των αραιών μαλλιών

Η επιτυχία όλων των προϊόντων βασίζεται στο ότι μειώνουν ή και εξαφανίζουν την αντίθεση του δέρματος από το χρώμα των μαλλιών. Ουσιαστικά δίνουν μία επιτυχημένη ψευδαίσθηση πυκνής τριχοφυΐας στα σημεία που αυτή έχει αδυνατήσει. Η εφαρμογή των προϊόντων αυτών, όμως, μπορεί να γίνει μόνο σε σημεία με κάποια έστω και αραιή τριχοφυΐα. Και αυτό γιατί στα εντελώς άδεια σημεία θα γινόταν εμφανής η αλλαγή της δερματικής απόχρωσης. Βέβαια, σε σημεία που υπάρχουν τρίχες να «δέσουν» και να καλύψουν το σημείο αυτό, το αποτέλεσμα είναι  εντυπωσιακό. Οι ενδείξεις για χρήση των προϊόντων αυτών είναι:

 • Τριχόπτωση ανδρών και γυναικών.
 • Άτομα και των δύο φύλων με γενικευμένη τριχόπτωση ή τριχόπτωση οποιασδήποτε αιτιολογίας.
 • Άτομα με ουλωτική τριχόπτωση ή με εντοπισμένα τριχοπτωτικά σημεία (γυροειδής τριχόπτωση).
 • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε απαρχαιωμένες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών και εμφανίζουν αφύσικο αποτέλεσμα.
 • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη μεταμόσχευση μαλλιών, προκειμένου να καλύψουν τα μετεγχειρητικά σημάδια στη λήπτρια περιοχή.
 • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών και επιθυμούν υψηλότερη πυκνότητα.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία στην τριχόπτωση ανδρών στα στάδια ΙΙ-V, ενώ άτομα που ανήκουν στα στάδια VI-VII κατά Norwood-Hamilton δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών μπορούν να τα χρησιμοποιούν, φυσικά μετά τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού. Η χρήση των προϊόντων αυτών, ειναι δυνατή  μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια επούλωσης της λήπτριας περιοχής αλλά και αργότερα για την απόλυτη πύκνωση του αισθητικού αποτελέσματος.

Τα προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης ανήκουν σε τέσσερις γενικές κατηγορίες:

 1. Στερεά: είναι προϊόντα σε μορφή στερεής συμπιεσμένης πούδρας. Η εφαρμογή τους γίνεται στο δέρμα και στις τρίχες με τη βοήθεια applicator, βάφοντας ουσιαστικά το δέρμα του τριχωτού και τα μαλλιά
 2. Λοσιόν: προϊόντα σε μορφή κρέμας ή υγρής λοσιόν που έχουν παρόμοια δράση με τα στερεά προϊόντα, δηλαδή βάφουν το δέρμα του τριχωτού
 3. Sprays: είναι προϊόντα σε μορφή συνηθισμένης λακ, όμως έχουν χρώμα και βάφουν τοπικά το δέρμα του τριχωτού και τα μαλλιά
 4. Μικροΐνες κερατίνης: είναι προϊόντα που περιέχουν μικροΐνες κερατίνης, που προσκολλώνται μέσω του στατικού ηλεκτρισμού στα μαλλιά. Δίνουν την εικόνα πυκνότητας και κάλυψης άμεσα.

Κάθε τύπος προϊόντος κάλυψης διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων για να ταιριάζει με το φυσικό ή το επιθυμητό χρώμα των μαλλιών ενός ατόμου. Δεν είναι ασυνήθιστο επίσης ένα άτομο να επιλέξει να συνδυάσει δύο διαφορετικά μέσα (π.χ. πούδρα και μικροΐνες κερατίνης). Αυτό γίνεται προκειμένου να μειώσει περαιτέρω τη χρωματική αντίθεση μεταξύ του τριχωτού και των μαλλιών και έτσι να «αμβλύνει» την εικόνα της τριχόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο ιατρός οφείλει να εξηγεί στον ασθενή πως κύριος σκοπός της χρήσης αυτών των προϊόντων είναι η φυσικότητα. Η σωστή επιλογή προϊόντος και η σωστή χρήση του εξασφαλίζει φυσικότητα.

Η δεύτερη σημαντικότερη προϋπόθεση είναι να μη γίνει αντιληπτή η χρήση από άλλους. Αυτό απαιτεί να μην γίνεται υπερβολική χρήση προϊόντος στην προσπάθεια πλήρους «κάλυψης» της τριχόπτωσης. Με τη  σωστή χρήση στη χειρότερη περίπτωση θα είναι ελάχιστα αραιός (ενώ πριν ήταν πολύ αραιός) κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Αν γίνει υπερβολική χρήση, ακόμα και το πιο επιτυχημένο προϊόν θα δείχνει ψεύτικο.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.