Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Τα καλύτερα κουρέματα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Η επιλογή του κουρέματός σας σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας είναι το πρώτο βήμα για μια αρμονική εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να ανακαλύψετε το κούρεμα που σας ταιριάζει.

Το πρόσωπο καθορίζει το κούρεμα;

Τα κουρέματα δεν είναι όλα ίδια. Πέρα από τη διαφορά μακρύ/κοντό, υπάρχουν κουρέματα που βελτιώνουν το σχήμα των ματιών. Άλλα  «μαλακώνουν» ένα πρόσωπο με γωνίες ή επίμηκες. Το μυστικό για να καταλάβουμε ποιο χτένισμα μας κολακεύει είναι να  ξεκινήσουμε από το σχήμα του προσώπου μας. Για αυτό θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Τα καλύτερα κουρέματα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας 

Τα καλύτερα κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο – καλύψτε τις έντονες γωνίες και δώστε απαλότητα στα χαρακτηριστικά σας

Το τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες και σαγόνι με ορθογώνιο σχήμα. Κατά συνέπεια, ένα κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο θα πρέπει να απαλύνει τα χαρακτηριστικά και να εξισορροπεί τις αναλογίες δημιουργώντας κίνηση στα πλαϊνά του προσώπου. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε φιλαριστά κουρέματα που τραβούν το βλέμμα από την έντονη γραμμή του σαγονιού στο πάνω μέρος του προσώπου.

Ναι, στα ασύμμετρα κουρέματα και στο ατημέλητο styling και στα μακριά κυματιστά μαλλιά που δίνουν κίνηση και γεμίζουν το πάνω μέρος του προσώπου.  Ναι στα σγουρά μαλλιά με όγκο στη ρίζα. Αυτά τα κουρέματα ταιριάζουν και σε μακριά μαλλιά και τετράγωνο πρόσωπο. Μια πλάγια χωρίστρα που καλύπτει περίπου το μισό πρόσωπο, αμβλύνει την έντονη γραμμή της γνάθου.

Για να ανακεφαλαιώσουμε…

ΝΑΙ: μακριά και φιλαριστά κουρέματα (από τους ώμους και κάτω).

ΟΧΙ: κοντά, γεωμετρικά κουρέματα που καταλήγουν στη γραμμή του σαγονιού και τονίζουν το σχήμα του

Τα καλύτερα κουρέματα για στρογγυλό πρόσωπο -: μειώστε τον όγκο

Το στρογγυλό πρόσωπο, χαρακτηρίζεται από το στρογγυλεμένο και γεμάτο σχήμα του. Ως εκ τούτου, τα καλύτερα κουρέματα είναι αυτά που καταφέρνουν να λεπτύνουν το σχήμα του, επιμηκύνοντας το. Φιλαριστά κουρέματα και κυματιστά χτενίσματα που κρύβουν το πλαϊνό μέρος του προσώπου, δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο είναι λιγότερο γεμάτο. .

Ταυτόχρονα, ένα κούρεμα που δίνει όγκο στις ρίζες είναι επίσης υπέροχο. Αυξάνει την αναλογία του πάνω μέρους του προσώπου επιμηκύνοντας το προς τα πάνω. Επιπλέον, για όσους θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μακριά από το στρογγυλό σχήμα του προσώπου τους, τα ασύμμετρα κουρέματα είναι ιδανικά. Αντίθετα, για εκείνους που θέλουν να κάνουν το σχήμα τους το δυνατό τους σημείο, μπορούν να επιλέξουν ένα κοντό κούρεμα όπως το bob. Στην τελευταία περίπτωση, η χρήση προϊόντων styling όπως το Kmax Styling Gel μπορεί να δώσει όγκο και να τελειοποιήσει την εμφάνισή σας.

Για να ανακεφαλαιώσουμε…

ΝΑΙ στο φιλάρισμα και στα μακριά και κυματιστά χτενίσματα. Κρύβουν τα μάγουλα, μειώνουν το πλάτος και αδυνατίζουν το στρογγυλό πρόσωπο.

ΟΧΙ στα γεωμετρικά κουρέματα, στη χωρίστρα στη μέση, στα bob μέχρι το πηγούνι και στις αφέλειες.

Τα καλύτερα κουρέματα για τριγωνικό πρόσωπο – δώστε όγκο όπου λείπει

 

Το τριγωνικό πρόσωπο – σχήμα καρδιάς, είναι φαρδύ στο πάνω μέρος του προσώπου που στενεύει καθώς πλησιάζει το πηγούνι. Το πηγούνι είναι συνήθως επίμηκες και λίγο μυτερό. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο κούρεμα είναι αυτό που εξισορροπεί τις αναλογίες., «σβήνοντας» το πάνω μέρος του προσώπου και γεμίζοντας το κάτω. Τα καλύτερα κουρέματα για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι εκείνα που τελειώνουν στο ύψος του πηγουνιού για αποτέλεσμα που δίνει όγκο όπου το πρόσωπο δεν έχει και μια απαλή φράντζα στο πάνω μέρος που πλαισιώνει το πρόσωπο και κάνει το μέτωπο λιγότερο εμφανές.

Πράσινο φως, λοιπόν, σε μεσαίου μήκους κουρέματα, bob ή ακόμα και σε σχεδόν ξυρισμένο αυχένα με μεγαλύτερα μήκη καθώς πλησιάζετε στο μπροστινό μέρος του προσώπου. Επίσης, ένα μεσαίο κυματιστό μήκος με όλο και πιο ογκώδεις μπούκλες από τα αυτιά μέχρι το πηγούνι είναι ιδανικό για να δώσει όγκο στο κάτω μέρος και να κάνει το πρόσωπο λιγότερο κωνικό. Ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε όγκο είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που χαρίζουν όγκο: Το Kmax Volumizing Shampoo είναι τέλειο σε αυτές τις περιπτώσεις. Χάρη στην λεπτή και χωρίς SLES και SLS σύνθεσή του, αφαιρεί την λιπαρότητα δίνοντας όγκο και δύναμη ακόμη και στα πιο λεπτά μαλλιά.

Για να ανακεφαλαιώσουμε…

ΝΑΙ: μεσαίου μήκους κουρέματα, bob, κυματιστά με αφράτες μπούκλες στο ύψος του πηγουνιού.

ΟΧΙ: όγκος στις ρίζες, πολύ μακριά μαλλιά και επίπεδα-γεωμετρικά κουρέματα.

Τα καλύτερα κουρέματα για μακρόστενο πρόσωπο – κάντε το μήκος λιγότερο εμφανές

Εάν το πρόσωπό σας είναι μακρόστενο και με κωνικό σχήμα, μια φράντζα ή αφέλειες  μέχρι τα μάτια βοηθούν στην εξισορρόπηση των αναλογιών και τονίζουν το πάνω μέρος του προσώπου, για να δείχνει πιο αρμονικό και ισορροπημένο συνολικά.

Πράσινο φως σε όλα τα μακριά κουρέματα: κυματιστά, σγουρά ή ίσια. Γενικά, όταν το μήκος των μαλλιών είναι πολύ μεγαλύτερο από το μήκος του προσώπου, το τελευταίο θα δείχνει λιγότερο επίμηκες. Ωστόσο, αν τα μακριά μαλλιά σας δυσκολεύουν γιατί χρειάζονται καθημερινό λούσιμο η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν όπως το Kmax Volumizing Root Spray που αφαιρεί τη βρωμιά από τα μαλλιά, αυξάνοντας τον όγκο και αφήνοντάς τα απαλά, χωρίς να χρειάζονται συχνό λούσιμο.

Για να ανακεφαλαιώσουμε…

ΝΑΙ: πολύ μακριά μαλλιά,. Σπαστά μαλλιά και μπούκλες που δίνουν όγκο στο πλάι και φράντζα που κονταίνει το μήκος του προσώπου.

ΟΧΙ: κουρέματα μέχρι το πηγούνι, ίσια μαλλιά και ευθεία κουρέματα που τονίζουν ακόμη περισσότερο το μήκος του προσώπου.

Θυμηθείτε ότι καλύτερα κουρέματα είναι αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας.

KMax Blog - Άρθρα & Tips για φυσικά πυκνά μαλλιά!

Μάθετε τα πάντα αναφορικά με τα προϊόντα KMax Milano και βρείτε tips και συμβουλές από τους επαγγελματίες