Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κάπνισμα και τριχόπτωση, συνδέονται;

Πόσο ισχύουν αυτά που λέγονται για το κάπνισμα και την τριχόπτωση. Το καπνισμα κάνει τα μαλλιά μας αδύναμα και επιταχύνει την τριχόπτωση;

Η υγεία των μαλλιών μας, αντανακλά την γενική μας υγεία. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια σωστή διατροφή κάνει τα μαλλιά μας δυνατά και λαμπερά. Ενώ αντίθετα, σύμφωνα με πολλές έρευνες, το stress, η μη ισορροπημένη διατροφή και το κάπνισμα, κάνει τα μαλλιά πιο εύθραυστα και επιδεινώνει την τριχόπτωση.

Επιστημονικές έρευνες

Μια από τις πρώτες μελέτες για το κατά πόσο σχετίζεται το κάπνισμα με την τριχόπτωση έγινε το 1996. Η έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 600 άτομα, άντρες και γυναίκες, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal. Τα ευρήματα τις μελέτης αυτής ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Οι άντρες καπνιστές είχαν μεγαλύτερη προδιάθεση για τριχόπτωση σε σχέση με τους μη καπνιστές. Όσον αφορά τις γυναίκες αυτή η διαφοροποίηση, ήταν τόσο ελάχιστη, ώστε να μην μπορεί να αποτελέσει επιστημονικό δεδομένο.

Παράλληλα όμως η μελέτη κατέδειξε και μια άμεση σχέση του καπνίσματος με το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Οι καπνιστές – άνδρες και γυναίκες- γκριζάρουν πιο γρήγορα, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, ακόμα και πριν την ηλικία των 40 ετών.

Άλλη μια μελέτη που έγινε το 2007 στην Ταϊβάν σε 790 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες ασιατικής καταγωγής 40-90 ετών, κατέδειξε τη σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και την τριχόπτωση. Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε στο Archive of Dermatology Journal και απέδειξε ότι το κάπνισμα >20 τσιγάρων την ημέρα, καταστρέφει τα τριχοθυλάκια, κάτι που οδηγεί σε αυξημένη τριχόπτωση.

Ποιες είναι οι επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος;

  1. Η βασική επίπτωση του καπνίσματός είναι η αγγειοσυσταλτική του δράση, που οδηγεί σε μειωμένη κυκλοφορία του οξυγόνου στους ιστούς και κατ’ επέκταση στα τριχοθυλάκια. Τα τριχοθυλάκια που υπολείπονται θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου έχουν μειωμένο μεταβολισμό και κατ’ επέκταση η διάρκεια της αναγενούς φάσης να είναι σαφώς μικρότερη.
  2. Το κάπνισμα ευνοεί τον σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος και των τριχοθυλακίων. Οι ελεύθερες ρίζες επιταχύνουν τη φυσιολογική τριχόπτωση και το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.
  3. Το κάπνισμα καταστρέφει το ενδοκρινικό σύστημα. Έχει παρατηρηθεί ότι οι συστηματικοί καπνιστές έχουν αυξημένα ανδρογόνα, τα οποία προκαλούν σμίκρυνση των τριχοθυλακίων και τριχόπτωση
  4. Τα τσιγάρα περιέχουν τοξικές ουσίες όπως αμμωνία, φορμαλδεΰδη, αρσενικό, πίσσα, χρώμιο, κάδμιο και πολλές ακόμα. Αυτές είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία σας γενικά αλλά και για τα τριχοθυλάκια.
  5. Τέλος, το κάπνισμα προκαλεί γενική φλεγμονή στους ιστούς. Αυτό επηρεάζει την παραγωγή σμήγματος. Αυτή η αλλαγή στη φυσιολογική παραγωγή του, έχει αρνητικό αντίκτυπο και στα τριχοθυλάκια.

Πώς να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος;

Η λύση είναι μια! Κόψτε το κάπνισμα!!! Αυτός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό σας. Έστω μειώστε στο ελάχιστο τα τσιγάρα που καπνίζετε την ημέρα. Γνωρίζουμε όμως ότι το να απαλλαγεί κάποιος από μια «κακιά συνήθεια» θέλει χρόνο και είναι συνήθως εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορούν να μας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος στα μαλλιά σας:

Διατηρείτε ένα υγιές τριχωτό. Η σωστή υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής συμβάλλει στη μείωση του ερεθισμού, της ερυθρότητας και της περίσσειας σμήγματος που επιβραδύνουν τη φυσιολογική λειτουργία των τριχοθυλακίων. Συνιστάται η χρήση ενός απαλού σαμπουάν, που να απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους και την περίσσεια σμήγματος, χωρίς όμως να διαταράσσεται το υδρόλιπιδική μεμβράνη του δέρματος. Το KMax Volumizing Shampoo είναι ιδανικό για τον απαλό αλλά παράλληλα αποτελεσματικό καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού.

Επίσης, εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Σε περίπτωση ανεπάρκειας ορισμένων στοιχείων στον οργανισμό κάποια συμπληρώματα διατροφής σίγουρα θα βοηθήσουν όλο σας τον οργανισμό, αλλά και τα μαλλιά σας ειδικότερα.

Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με αντιοξειδωτική δράση, που αυξάνουν την μικροκυκλοφορία, για την τόνωση του τριχωτού της κεφαλής και την φυσιολογική λειτουργία των τριχοθυλακίων. Το KMAX Stimulating Follicle Spray είναι μια υπερσυμπυκνωμένη τοπική λοσιόν που δρα συνεργικά κατά της τριχόπτωσης. Με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, αποκαθιστά το φυσιολογικό κύκλος ανάπτυξης μαλλιών και αναστέλλει την παραγωγή της DHT. Εφαρμόστε την απευθείας στο τριχωτό, κάνετε απαλό μασάζ και αφήσετε τα ενεργά συστατικά του να δράσουν και να τονώσουν τα τριχοθυλάκια.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.