Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κάλυψη της τριχόπτωσης & περιποίηση μαλλιών

Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα η οριστική λύση στο πρόβλημα της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας και της τριχόπτωσης γενικά, όμως στη 2η δεκαετία του 21ου αι. μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως κάθε άτομο με αραιά μαλλιά ή εκτενή απώλεια μαλλιών (φαλάκρα) μπορεί να δείχνει σαν να έχει φυσικά, πυκνά μαλλιά, με λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία. Στην αραίωση του τριχωτού, στα αρχικά στάδια της Τριχόπτωσης, αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως φαίνεται το δέρμα του τριχωτού ανάμεσα από τα μαλλιά.
Η χρήση προϊόντων που κρύβουν ή «καμουφλάρουν» την αδύναμη τριχοφυΐα και την κάνουν να δείχνει πιο πυκνή είναι η πιο άμεση, προσιτή και οικονομική λύση με πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και κάποιους περιορισμούς. Τα προϊόντα αυτά, δεν αναστέλλουν, ούτε αντιστρέφουν την τριχόπτωση αλλά αν χρησιμοποιηθούν σωστά και από τον κατάλληλο υποψήφιο, μπορούν να έχουν εντυπωσιακά θετικό αποτέλεσμα, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία αυτού που θα επιλέξει να τα χρησιμοποιήσει.
Άνδρες και γυναίκες με αραιά μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από το εντυπωσιακά φυσικό αποτέλεσμα που προσφέρουν αυτά τα προϊόντα, αρκεί η εφαρμογή να γίνεται μόνο σε σημεία με έστω και αραιή τριχοφυΐα, αφού στα εντελώς άδεια σημεία τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φυσικότητα. Συνεπώς, οι άνδρες με εκτενή Τριχόπτωση (Norwood-Hamilton VI-VII) και γυναίκες με εκτενή FPHL να μην είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τα προϊόντα κάλυψης της αραίωσης.
Είναι όμως κατάλληλοι για χρήση πρόσθετου (περούκα), όπως είναι και άτομα και των δυο φύλων που δεν έχουν άλλες επιλογές, όπως ασθενείς με alopecia totalis, εκτενή γυροειδή αλωπεκία, άτομα με μετατραυματικές ουλές στο τριχωτό και ασθενείς υπό χημειοθεραπεία. Τα σύγχρονα πρόσθετα έχουν βελτιωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό και πλέον είναι τόσο φυσικά που ενίοτε δεν ξεχωρίζουν από τα πραγματικά μαλλιά. Ο τύπος τριχών, ο τύπος βάσης, η τεχνική ραφής των τριχών και η τεχνική προσκόλλησης στο τριχωτό δημιουργούν πλήθος προϊόντων που καλύπτουν πληθώρα αναγκών και επιτρέπουν σε κάποια άτομα με Τριχόπτωση να αποκομίσουν μια φυσικότερη εικόνα μέσω ενός πρόσθετου και να ζουν μια φυσιολογική ζωή, ακόμα και αν ασχολούνται με έντονες φυσικές δραστηριότητές, χωρίς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το άτομο χρησιμοποιεί πρόσθετο.
Η χρήση πρόσθετου από άνδρες με Τριχόπτωση όμως πρέπει να αποτελεί την ύστατη λύση και μόνον όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες πιθανές λύσεις και μόνον άνδρες με Τριχόπτωση σταδίου VI-VII κατά Norwood-Hamilton ή άτομα με ανεπανόρθωτες βλάβες από κακές ή παλαιές ΜΕΤ (punch grafts, flaps, κτλ.) είναι υποψήφιοι για πρόσθετο.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπολογίζεται το κλάσμα κόστους/ωφέλειας (cost/benefit ratio) όπου κόστος είναι το οικονομικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος/απαιτήσεις και ωφέλεια είναι αντίστοιχα το κοινωνικό και ψυχολογικό όφελος του ασθενούς. Η χρήση πρόσθετου έχει τεράστιες απαιτήσεις από το χρήστη, το κόστος είναι συνεχές και υπερβολικό, η ταλαιπωρία μεγάλη, το ψυχολογικό κόστος είναι ανυπολόγιστο, αφού ο ασθενής καταλήγει να προσαρμόζει ακόμα και την επαγγελματική και προσωπική ζωή και τις επιλογές του γύρω από την περούκα του, ενώ είναι και παρά πολύ δύσκολο να «αποχωριστεί» κανείς την περούκα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να την χρησιμοποιεί. Για όλους όμως, υγιείς ή πάσχοντες από τριχόπτωση, η περιποίηση των μαλλιών είναι μια συχνή, αν όχι καθημερινή, ενασχόληση.

Το κύριο «βάρος» της περιποίησης των μαλλιών επωμίζονται τα σαμπουάν, που εμφανίστηκαν πριν από 80 χρόνια και έχουν αντικαταστήσει τα παλιά φυσικά σαπούνια που δεν καθάριζαν επαρκώς και άφηναν υπολείμματα αλάτων στα μαλλιά, κάνοντάς τα θαμπά. Ο βασικός σκοπός του σαμπουάν είναι ο καθαρισμός από τα λιπαρά του σμήγματος και από τους ρύπους, αλλά πλέον οι καταναλωτές προσδοκούν σαμπουάν που θα καλλωπίζουν τα μαλλιά τους, θα είναι ήπια, οικονομικά, ακόμα και ευχάριστα στην υφή, στην οσμή και στην όψη. Εκεί ακριβώς έγκειται η τέχνη της συνθέσεως ενός σαμπουάν, δηλαδή στη σωστή ισορροπία απορρυπαντικών και μαλακτικών που θα προσφέρει μαλλιά που είναι επαρκώς καθαρά, χωρίς να είναι «υπερβολικά» καθαρά και να στερούνται τη φυσική λάμψη και τη μαλακτική/ αντιστατική δράση που προσφέρει το σμήγμα.
Ο κάθε χρήστης πρέπει να γνωρίζει πως κανένα κοινό σαμπουάν δεν «βγάζει μαλλιά», ούτε τα σταματάει από το να πέσουν και πως απλά ο καλλωπισμός των μαλλιών προάγει την καλύτερη και «πυκνότερη» εικόνα τους, που ενώ στην πραγματικότητα τα μαλλιά δεν «πυκνώνουν», ούτε γίνονται «υγιέστερα», ο ασθενής βιώνει μια πιο ευχάριστη εμπειρία από την εικόνα των μαλλιών του, κάτι που φυσικά είναι επιθυμητό.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.