Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κάλυψη της αραίωσης και περιποίηση μαλλιών

Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα η οριστική λύση στο πρόβλημα της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας και της αραίωσης, όμως πλέον  κάθε άτομο με αραιά μαλλιά ή φαλάκρα μπορεί να «χαίρεται» φυσικά, πυκνά μαλλιά. Τις λύσεις για την κάλυψη της αραίωσης τις προσφέρει η τεχνολογία. Στα αρχικά στάδια της Τριχόπτωσης, αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως φαίνεται το δέρμα του τριχωτού ανάμεσα από τα μαλλιά. Αυτό είναι κάτι που κάνει πολλούς να αισθάνονται άσχημα και να ψάχνουν εναγωνίως λύσεις.

Κάλυψη της αραίωσης

Η χρήση προϊόντων που κρύβουν την αδύναμη τριχοφυΐα και την κάνουν να δείχνει πιο πυκνή είναι η πιο άμεση, προσιτή και οικονομική λύση. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και κάποιους περιορισμούς. Τα προϊόντα για την κάλυψη της αραίωσης, δεν αναστέλλουν, ούτε αντιστρέφουν την τριχόπτωση. Η σωστή χρήση τους από τον κατάλληλο υποψήφιο, μπορούν να έχουν εντυπωσιακά θετικό αποτέλεσμα, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία του.

Άνδρες και γυναίκες με αραιά μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από το εντυπωσιακά φυσικό αποτέλεσμα που προσφέρουν αυτά τα προϊόντα. Η εφαρμογή τους γίνεται μόνο σε σημεία με έστω και αραιή τριχοφυΐα. Στα εντελώς άδεια σημεία τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φυσικότητα. Συνεπώς, οι άνδρες με εκτενή Τριχόπτωση (Norwood-Hamilton VI-VII) και γυναίκες με εκτενή FPHL δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τα προϊόντα κάλυψης της αραίωσης.

Χρήση πρόσθετου

Τα άτομα με εκτενή αραίωση είναι συνήθως κατάλληλοι για χρήση πρόσθετου (περούκα). Σε αυτούς συγκαταλέγονται άτομα και των δυο φύλων που δεν έχουν άλλες επιλογές. Αυτοί είναι ασθενείς με alopecia totalis, εκτενή γυροειδή αλωπεκία, άτομα με μετατραυματικές ουλές στο τριχωτό και ασθενείς υπό χημειοθεραπεία. Τα σύγχρονα πρόσθετα έχουν βελτιωθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Πλέον είναι τόσο φυσικά που ενίοτε δεν ξεχωρίζουν από τα πραγματικά μαλλιά.

Η χρήση πρόσθετου από άνδρες με Τριχόπτωση όμως πρέπει να αποτελεί την ύστατη λύση και μόνον όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες πιθανές λύσεις. Μόνον άνδρες με Τριχόπτωση σταδίου VI-VII κατά Norwood-Hamilton ή άτομα με ανεπανόρθωτες βλάβες από κακές ή παλαιές ΜΕΤ (punch grafts, flaps, κτλ.) είναι υποψήφιοι για πρόσθετο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπολογίζεται το κλάσμα κόστους/ωφέλειας. Όπου κόστος είναι το οικονομικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος/απαιτήσεις και ωφέλεια είναι αντίστοιχα το κοινωνικό και ψυχολογικό όφελος του ασθενούς. Η χρήση πρόσθετου έχει τεράστιες απαιτήσεις από το χρήστη. Το κόστος είναι συνεχές και υπερβολικό, η ταλαιπωρία μεγάλη, το ψυχολογικό κόστος είναι ανυπολόγιστο. Συνήθως ο ασθενής καταλήγει να προσαρμόζει ακόμα και την επαγγελματική και προσωπική ζωή και τις επιλογές του γύρω από την περούκα του. Επίσης είναι παρά πολύ δύσκολο να «αποχωριστεί» κανείς την περούκα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να την χρησιμοποιεί.

Ο ρόλος των σαμπουάν

Για όλους όμως, υγιείς ή πάσχοντες από τριχόπτωση, η περιποίηση των μαλλιών είναι μια συχνή, αν όχι καθημερινή, ενασχόληση.

Το κύριο «βάρος» της περιποίησης των μαλλιών επωμίζονται τα σαμπουάν. Τ σαμπουάν εμφανίστηκαν πριν από 80 χρόνια και έχουν αντικαταστήσει τα παλιά φυσικά σαπούνια που δεν καθάριζαν επαρκώς και άφηναν υπολείμματα αλάτων στα μαλλιά, κάνοντάς τα θαμπά. Βασικός σκοπός του σαμπουάν είναι ο καθαρισμός από τα λιπαρά του σμήγματος και από τους ρύπους. Πλέον οι καταναλωτές προσδοκούν σαμπουάν που θα καλλωπίζουν τα μαλλιά τους, θα είναι ήπια, οικονομικά, ακόμα και ευχάριστα στην υφή, στην οσμή και στην όψη. Εκεί ακριβώς έγκειται και η τέχνη της συνθέσεως ενός σαμπουάν. Η σωστή ισορροπία απορρυπαντικών και μαλακτικών που θα καθαρίζουν επαρκώς τα, χωρίς να είναι «υπερβολικά» καθαρά και να στερούνται τη φυσική λάμψη και τη μαλακτική/ αντιστατική δράση που προσφέρει το σμήγμα.

Ο κάθε χρήστης πρέπει να γνωρίζει πως κανένα κοινό σαμπουάν δεν «βγάζει μαλλιά», ούτε τα σταματάει από το να πέσουν. Απλά ο καλλωπισμός των μαλλιών προάγει την καλύτερη και «πυκνότερη» εικόνα τους. Άρα στην πραγματικότητα τα μαλλιά δεν «πυκνώνουν», ούτε γίνονται «υγιέστερα», απλά ο ασθενής βλέπει μια βελτιωμένη εικόνα των μαλλιών του, κάτι που φυσικά είναι επιθυμητό.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.