Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Συγκριση προϊόντων για την κάλυψης της Τριχόπτωσης

Προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης

Στερεές πούδρες

Οι στερεές πούδρες παρέχονται σε μορφή κυκλικών δίσκων πούδρας, κάτι αντίστοιχο με τη γυναικεία πούδρα. Εφαρμόζονται στο τριχωτό και σε στεγνά μαλλιά με ένα υγρό σφουγγαράκι ή το ειδικό πινελάκι. Αυτά τα προϊόντα καλύπτουν (βάφουν) το τριχωτό αλλά και τις λεπτές χνοώδεις τρίχες με μια «στρώση» χρωματιστής πούδρας που μειώνει τη χρωματική αντίθεση (contrast) μεταξύ μαλλιών δέρματος του τριχωτού και δείχνει και τις τρίχες κάπως παχύτερες, ενώ το τριχωτό δείχνει ματ (δε γυαλίζει).
Μετά την εφαρμογή, τα μαλλιά βουρτσίζονται για πιο ομοιόμορφη κατανομή του προϊόντος. Τα μαλλιά στεγνώνονται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί λακ ή και ζελέ. Σημαντικό είναι να έχει στεγνώσει η πούδρα οπότε να μη βάψει τα χέρια αν κανείς αγγίξει τα μαλλιά.
Ανάλογα με το στάδιο της τριχόπτωσης και το φωτισμό του χώρου, ο χρωματισμός του τριχωτού με στερεές πούδρες μπορεί να είναι γίνει ενίοτε αντιληπτός σε κοντινή απόσταση. Σε σημεία που απαιτείται λεπτομέρεια, όπως το hairline, είναι δυνατόν να επιτευχθεί καλή τοποθέτηση και να δοθεί απολύτως ικανοποιητική εικόνα αν συνδυαστεί με προϊόντα μικροϊνών.
Οι στερεές πούδρες είναι γενικά ανθεκτικές στο νερό και ο χρήστης μπορεί να μπει για λίγη ώρα σε νερό, χωρίς σημαντικά προβλήματα. Το προϊόν αφαιρείται μόνο με το λούσιμο.

Προϊόντα σε σωληνάριο

Εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ήταν τα πρώτα προϊόντα με σκοπό την κάλυψη της τριχόπτωσης του τριχωτού. Περιέχονται σε σωληνάριο παρόμοιο με της οδοντόκρεμας και περιέχουν χρωματισμένη πάστα. Η πάστα εφαρμόζεται στο τριχωτό με σφουγγαράκι και χρωματίζει έντονα το δέρμα και ελάχιστα τις χνοώδεις τρίχες, γεγονός που μειώνει τη χρωματική αντίθεση (contrast) μεταξύ μαλλιών και δέρματος αλλά δε δείχνει τις τρίχες χονδρότερες, ενώ το τριχωτό γυαλίζει υπερβολικά, αντίθετα με τις πούδρες που το δείχνουν υπερβολικά ματ.
Μετά την εφαρμογή, τα μαλλιά δεν πρέπει να βουρτσίζονται. Τα μαλλιά στεγνώνονται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί λακ ή και λίγο ζελέ, αλλά τα χέρια «βάφονται» με τη διαδικασία. Όταν στεγνώσει η πάστα, συνεχίζει να βάφει τα χέρια αν κανείς αγγίξει τα μαλλιά. Ανάλογα με το στάδιο της τριχόπτωσης και το φωτισμό του χώρου, ο χρωματισμός του τριχωτού με χρωματιστές πάστες μπορεί να είναι γίνει εύκολα αντιληπτός σε κοντινή απόσταση και λίγα περιστατικά τριχόπτωσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προϊόντα και να έχουν φυσικά αποτελέσματα. Σε σημεία που απαιτείται λεπτομέρεια, όπως το hairline, είναι αδύνατο να επιτευχθεί ακριβής τοποθέτηση και φυσική εικόνα. Οι χρωματιστές πάστες δεν είναι ανθεκτικές στο νερό και ο χρήστης πρέπει να αποφεύγει το νερό ή τη βροχή, διότι το προϊόν μπορεί να κυλήσει ως μπογιά στο μέτωπο και ο χρηστής να εκτεθεί!
Το προϊόν αφαιρείται με το λούσιμο αλλά απαιτούνται τουλάχιστον 3-4 «χέρια» με ισχυρό σαμπουάν προκειμένου να αφαιρεθεί πλήρως το προϊόν, γεγονός που ταλαιπωρεί το τριχωτό και τα μαλλιά, αφού απαιτούνται ισχυρά απορρυπαντικά.
Η εμφάνιση ερεθιστικής και αλλεργικής δερματίτιδας από την επαφή με χρωματιστές πάστες είναι αρκετά συχνή. Δυνητικά αλλεργιογόνα/ερεθιστικά που περιέχονται σε χρωματιστές πάστες περιλαμβάνουν τα: Propylene Glycol, Isopropyl Myristate, Sesame Oil, Glycerides, Triethanolamine, Propylparaben, Methylparaben, Imidazolidinyl, Disodium Oleamido Peg-2 Sulfosuccinate και αρώματα. Επίσης, περιέχουν κεριά και λιπαρές ουσίες που αυξάνουν την έκκριση των σμηγματογόνων αδένων και πιθανόν να επιδεινώνουν την τριχόπτωση.
Τέλος, οι χρωματιστές πάστες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στη λήπτρια περιοχή έπειτα από τη ΜΕΤ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 ημέρες από τη συνεδρία τόσο λόγο των συστατικών τους όσο και επειδή απαιτούν ισχυρό τρίψιμο της περιοχής προκειμένου να αφαιρεθούν, κάτι που απαγορεύεται για αυτό το διάστημα.

Προϊόντα σε μορφή spray

Τα προϊόντα αυτά είναι παρόμοια με τις κοινές λακ, με τη διαφορά πως το εκνέφωμα (aerosol) που εκλύουν είναι χρωματιστό. Βάφουν προσωρινά τόσο το τριχωτό όσο και τις τρίχες και το μοναδικό τους προτέρημα είναι η ταχύτητα και η ευκολία χρήσης. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται σε στεγνά μαλλιά και και προσθέτουν όγκο στην τρίχα.
Ανάλογα με το στάδιο της τριχόπτωσης και το φωτισμό του δωματίου, ο χρωματισμός του τριχωτού με τα sprays χρώματος μπορεί να είναι γίνει αντιληπτός αν η τοποθέτηση δεν έχει γίνει σωστά και λίγα περιστατικά τριχόπτωσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προϊόντα και να έχουν φυσικά αποτελέσματα. Σε σημεία που απαιτείται λεπτομέρεια, όπως το hairline, είναι αδύνατο να επιτευχθεί ακριβής τοποθέτηση.
Τα sprays χρώματος δεν είναι ανθεκτικά στο νερό και ο χρήστης πρέπει να αποφεύγει το νερό ή τη βροχή, διότι το προϊόν μπορεί να κυλήσει ως μπογιά στο μέτωπο και ο χρηστής να εκτεθεί! Επίσης, η χρήση τους λερώνει σημαντικά το χώρο που γίνεται η εφαρμογή του spray αλλά και τα ρούχα και γενικά οποιαδήποτε επιφάνεια. Όταν στεγνώσει το spray χρώματος στα μαλλιά, συνεχίζει να βάφει τα χέρια αν κανείς αγγίξει τα μαλλιά. Το προϊόν αφαιρείται με το λούσιμο.
Τα sprays χρώματος δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στη λήπτρια περιοχή έπειτα από τη ΜΕΤ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 14 ημέρες από τη συνεδρία τόσο λόγο των συστατικών τους όσο και επειδή απαιτούν ισχυρό τρίψιμο της περιοχής προκειμένου να αφαιρεθούν, κάτι που απαγορεύεται για αυτό το διάστημα.

Προϊόντα μικροϊνών

Ο κυριότερος εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας προϊόντων είναι το προϊόν KMax Concealing Hair Fibers. Το προϊόν KMax Concealing Hair Fibers είναι ένα προϊόν νανοτεχνολογίας, ανήκει στην κατηγόρια προϊόντων με μικροϊνίδια κερατίνης, που εμφανίστηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια. Το προϊόν KMax Concealing Hair Fibers δε βασίζεται στον απευθείας χρωματισμό του δέρματος προκείμενου να μειώνει την αντίθεση δέρματος μαλλιών. Οι μικροΐνες φυσικής κερατίνης βρίσκονται σε κυλινδρικό δοχείο με οπές στο επάνω μέρος του. Η χρήση γίνεται με τον ίδιο τρόπο που κανείς ρίχνει το ταλκ, δηλαδή κουνώντας το δοχείο πάνω-κάτω ελαφρά προκείμενου να πέσουν οι μικροΐνες του πάνω στα υπάρχοντα μαλλιά, με τα οποία θα ενωθούν μέσω του φυσικού στατικού ηλεκτρισμού που έχουν τα μαλλιά. Εναλλακτικά, για ακρίβεια στην εφαρμογή και φυσικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πατενταρισμένο εργαλείο KMax Application Sprayer μαζί με το KMax Concealing Enhancer. Το αποτέλεσμα μπορεί να το παρομοιάσει κανείς με την εικόνα ενός δένδρου το χειμώνα, με κλαδιά χωρίς φύλλα (πριν) και ενός δένδρου την άνοιξη, με κλαδιά που έχουν πολλά φύλλα (μετά), όπου οι μικροΐνες φυσικής κερατίνης παρομοιάζονται με τα φύλλα, αφού ενώνονται σχεδόν κάθετα με τις τρίχες του κεφαλιού και τις κάνουν να δείχνουν πολύ πιο παχιές από πριν.
Η ένωση των μικροϊνών μπορεί να ενισχυθεί με τη χρήση ειδικής λακ για διατήρηση του αποτελέσματος (KMax Fixing spray) ακόμα και σε συνθήκες βροχής, αέρα ή έντονων δραστηριοτήτων. Τέλος, υπάρχει το ειδικό, πατενταρισμένο εργαλείο ψεκασμού των μικροϊνών του KMax (KMax Application Sprayer), που επιτρέπει τον οριζόντιο ψεκασμό των μικροϊνών για ακόμα πιο φυσική εικόνα και ακρίβεια στη χρήση, ακόμα και στην εξαιρετικά απαιτητική περιοχή του hairline.
Τα μικροϊνίδια κερατίνης του KMax επικάθονται σταθερά ακόμα και στο χνούδι του τριχωτού, χάρη στο στατικό ηλεκτρικό φορτίο το οποίο λειτουργεί σαν μαγνήτης. Όμως, τα τελείως άδεια από τριχοφυΐα σημεία δεν μπορούν να κρατήσουν ικανοποιητικά τις μικροΐνες του KMax και συνεπώς άνδρες και γυναίκες με εκτενή τριχόπτωση δεν είναι υποψήφιοι για χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος. Στα σημεία, όμως, που υπάρχουν έστω και ελάχιστα μαλλιά και γίνεται σωστή εφαρμογή, το αποτέλεσμα είναι άριστο. Ανεξάρτητα από το στάδιο της τριχόπτωσης και το φωτισμό του χώρου, η κάλυψη που προσφέρει το KMax είναι αδύνατον να γίνει αντιληπτή από έναν παρατηρητή ακόμα και σε πολύ κοντινή απόσταση.
Το KMax έχει άριστη ανθεκτικότητα στον αέρα, τη βροχή και τον ιδρώτα. Ο μόνος τρόπος να φύγει από τα μαλλιά είναι το λούσιμο και μάλιστα 1 χέρι με κοινό σαμπουάν είναι αρκετό. Από κάθε άλλη επιφάνεια (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κτλ) το KMax απομακρύνεται με τίναγμα ή φύσημα, διότι δεν προσκολλάται απουσία στατικού ηλεκτρισμού. Επίσης, δε βάφει τα χέρια αν κανείς αγγίξει τα μαλλιά. H διαφορετική φιλοσοφία στην οποία βασίζεται το KMax συγκριτικά με τα άλλα προϊόντα κάλυψης δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους μαλλιών, σε ίσια, σγουρά, σπαστά, λεπτά, αδύναμα, βαμμένα, γκρίζα κτλ. Κυρίως, όμως, είναι το μοναδικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο hairline, που αποτελεί και τη σημαντικότερη αισθητικά περιοχή του τριχωτού.
Το KMax κυκλοφορεί σε 9 αποχρώσεις: μελαχρινό, καστανό (dark, medium, light), πυρόξανθο, ξανθό, σκούρο και ανοιχτό γκρίζο και λευκό.
Το KMax Concealing Hair Fibers δεν είναι φάρμακο, δεν περιέχει καθόλου χημικά, ούτε χρωστικές, είναι αδρανές και ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με κάθε φαρμακευτική αγωγή ενάντια στην τριχόπτωση.
Τέλος, συστήνεται και χρησιμοποιείται από κλινικές ΜΕΤ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο πριν όσο και μετά από τη μεταμόσχευση μαλλιών, ενώ αποτελεί επίσημα προτεινόμενο προϊόν της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), καθότι:

 • Συνδυάζεται με κάθε αγωγή ενάντια στην Τριχόπτωση, χωρίς αλληλεπιδράσεις
 • Βοηθά το χρήστη να απολαμβάνει μια θετική εικόνα για τα μαλλιά του, να μην αποθαρρύνεται και να συνεχίζει την τριχογενετική αγωγή που του έχει προτείνει ο ιατρός
 • Βοηθάει το χρήστη ψυχολογικά αυξάνοντας τις πιθανότητες να έχει αποτελεσματικότητα η τριχογενετική αγωγή
 • Βελτιώνει τη φυσικότητα του αποτελέσματος της ΜΕΤ
 • Βελτιώνει εντυπωσιακά την εικόνα πυκνότητας/κάλυψης της ΜΕΤ
 • Καλύπτει τα σημάδια τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες
 • Καλύπτει την παροδική μετεγχειρητική τριχόπτωση (Telogen Effluvium)
 • Βοηθά σημαντικά στην ψυχολογία μέχρι να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα της ΜΕΤ

Πλεονεκτήματα του KMax Concealing Hair Fibers:

 • Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες με τριχόπτωση ή αραιά μαλλιά
 • Δεν γίνεται ποτέ αντιληπτό, μόνο ο χρήστης γνωρίζει πως το χρησιμοποιεί
 • Είναι εξαιρετικά οικονομικό
 • Πολύ γρήγορη εφαρμογή, αφού 1-2min είναι αρκετά για την πλήρη κάλυψη
 • Είναι 100% φυσικό προϊόν από μικροΐνες Κερατίνης
 • Είναι αδρανές προϊόν
 • Δεν είναι φάρμακο, δεν περιέχει χημικά, έκδοχα και συνθετικές ουσίες
 • Δεν επηρεάζει τις τρίχες, το τριχωτό ή τα τριχοθυλάκια
 • Δεν επηρεάζει το δέρμα, δεν προκαλεί δερματικές ή αλλεργικές αντιδράσεις
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά τη ΜΕΤ, αφού δε βάφει το δέρμα και μπορεί να καλύπτει τις προσωρινές ούλες της συνεδρίας, χωρίς να επηρεάζει τη διαδικασία επούλωσης
 • Μεγάλη ποικιλία μεγεθών, ακόμα και πακέτο ταξιδιού
 • Δεν αλλάζει τη φυσική εικόνα σύστασης των μαλλιών, αφού δεν τα χρωματίζει ούτε δίνει εικόνα σκόνης πάνω στις τρίχες
 • Είναι διακριτικό και δεν ξεχωρίζει από τα φυσικά μαλλιά
 • Αντέχει στον αέρα, στη βροχή, στον ιδρώτα, στις φυσικές δραστηριότητες
 • Δεν φεύγει με το χάδι, το χτένισμα ή το κράνος
 • Είναι συμβατό με κάθε τοπική αγωγή για την τριχόπτωση
 • Ξεπλένεται πολύ εύκολα σε σχέση με άλλα προϊόντα που χρωματίζουν τα μαλλιά και το δέρμα
 • Ένα «χέρι» λούσιμο αρκεί, αφού δεν περιέχει συνθετικές ουσίες

Προϊόντα κάλυψης και καθημερινή χρήση τοπικής τριχογενετικής αγωγής

Τα προϊόντα κάλυψης της τριχόπτωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε συνδυασμό με τοπικό διάλυμα Minoxidil (MTS) ή Minοxidil Topical Foam (MTF), ή μετά από ΜΕΤ.
Για τα άτομα που κάνουν χρήση MTS/MTF, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται πρώτα το MTS/MTF στο τριχωτό και να αφεθεί να στεγνώσει πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος κάλυψης. Επιπλέον, είναι σημαντικό να απομακρύνονται τα προϊόντα κάλυψης του τριχωτού πριν την επόμενη εφαρμογή MTS/MTF.
Συγκεκριμένα, παρατίθεται ο ιδανικός συνδυασμός χρήσης:

 • Πρωί: Σε καθαρά και στεγνά μαλλιά, εφαρμόζεται το MTS ή το MTF (Minοxidil Topical Foam). Αφού στεγνώσει, σε στεγνά πλέον μαλλιά, χρησιμοποιείται το KMax Concealing Hair Fibers
 • Βράδυ: Πριν την κατάκλιση, λούσιμο για την αφαίρεση του KMax Concealing Hair Fibers και εφαρμογή σε καθαρό τριχωτό του MTS ή το MTF
 • Επόμενο πρωί: Επανάληψη, κ.ο.κ.

Προτεινόμενα προϊόντα

KMax Concealing Hair Fibers
Οι Νανοΐνες Κερατίνης KMax σας χαρίζουν πλούσια πυκνά μαλλιά σε 30 δευτερόλεπτα! Είναι 100% φυσικό και δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Διατίθεται σε 2 διαφορετικές συσκευασίες και 9 απόλυτα φυσικές αποχρώσεις.
Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.