Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Συνολική Στρατηγική ενάντια στην Τριχόπτωση

Στάδια τριχόπτωσης

Tο Στάδιο 1 περιγράφει ουσιαστικά την εφηβική τριχοφυΐα. Δεδομένου ότι όλοι οι άνδρες εμφανίζουν μια αραίωση με την ηλικία, αυτό το στάδιο το βλέπουμε σχετικά σπάνια μετά την εφηβεία. Αν είστε ενήλικος και ανήκετε σε αυτό το στάδιο, είναι βέβαιο ότι δεν θα ακολουθήσει ΑΑ στο μέλλον.

Το Στάδιο 2 περιγράφει μια ελάχιστη έως μικρή απώλεια μαλλιών, μόνο πρόσθια στο hairline και στους κροτάφους και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ανακτήσετε τα περισσότερα ή όλα τα μαλλιά σας με έγκυρη παρέμβαση. Επίσης το Στάδιο 2Α περιγράφει μια πιο εκτενή απώλεια, πάντοτε στην πρόσθια περιοχή.
Εάν βεβαιωθείτε από τον ιατρό σας πως πάσχετε από τριχόπτωση τότε δύο είναι οι κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές που θα σας βοηθήσουν και είναι οι μοναδικές που είναι εγκεκριμένες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Η πλέον οικονομική και ασφαλής είναι το τοπικό διάλυμα Μινοξιδίλης 5% (και πρόσφατα ο αφρός Μινοξιδίλης 5%) η οποία έχει βρεθεί ότι αποτρέπει την περαιτέρω τριχόπτωση σε ποσοστό 66% των ανδρών και αυξάνει τα μαλλιά στο 25-30%. Σε αυτό το στάδιο, είστε οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για να ωφεληθείτε από τη Μινοξιδίλη. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες.
Υπάρχει επίσης η Φιναστερίδη, που λαμβάνεται σε μορφή χαπιού και έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει την περαιτέρω απώλεια σε 90% των ανδρών και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών σε ένα σημαντικό ποσοστό. Με τη Φιναστερίδη υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (1-2%) να εμφανίσετε ανεπιθύμητες ενέργειες όπως μείωση Libido και διαταραχές στην εκσπερμάτιση. Αυτές οι παρενέργειες γενικώς υποχωρούν μετά από 1-3 μήνες αγωγής και σταματούν εντελώς με τη διακοπή της αγωγής. Οι περισσότεροι άντρες (>97%) δεν αντιμετωπίζουν καμία ανεπιθύμητη ενέργεια. Η Φιναστερίδη είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα μειώσει την αραίωση και είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα στα πρώτα στάδια της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας.
Τέλος, η πλέον αποτελεσματική μη-Φαρμακευτική αγωγή για την τριχόπτωση είναι η αγωγή με το Σύστημα Revivogen®. Η φόρμουλα του Συστήματος Revivogen® αποτελείται από φυσικά συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν την παραγωγή DHT μέχρι και 90%, αναστέλλουν τη λειτουργία των ανδρογονικών υποδοχέων στα τριχοθυλάκια και τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Το Σύστημα Revivogen® αποτελεί την πιο ισχυρή και αποτελεσματική τοπική αγωγή anti-DHT, με συστατικά που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα να αναστέλλουν και τους δύο υποτύπους του ενζύμου 5α-R (το ένζυμο που μετατρέπει την Τεστοστερόνη σε DHT) αλλά και να μπλοκάρουν τη δέσμευση του DHT στους Ανδρογονικούς υποδοχείς. To Σύστημα Revivogen®δεν έχει παρενέργειες και είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.

Το Στάδιο 3 περιγράφει μία μέτρια απώλεια μαλλιών και υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να ανακτήσετε τα περισσότερα ή όλα τα μαλλιά σας. Οι κατάλληλες αγωγές που θα σας βοηθήσουν είναι η Μινοξιδίλη 5%, η Φιναστερίδη και το Σύστημα Revivogen®.
Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συνδυασμό Μινοξιδίλης 5% με Retin-Α 0,025% που αυξάνει την αποτελεσματικότητα της Μινοξιδίλης. Ο Ιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει αυτήν την αγωγή, την οποία θα παρασκευάσει ο φαρμακοποιός. Πολλοί άντρες αποκαθιστούν σχεδόν πλήρως την απώλεια μαλλιών του με αυτό το σχήμα, ειδικά αυτοί που ανήκουν στο Στάδιο 3-Vertex.
Tο Σύστημα Revivogen® έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό επίσης σε αυτά τα στάδια τριχόπτωσης.
Αν τα αποτελέσματα δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικά μετά από συνδυασμό αγωγών και πάροδο 12 μηνών, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τη Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων (ΜΕΤ).

Το Στάδιο 4 περιγράφει μια αρκετά εμφανή απώλεια μαλλιών και έχετε μέτρια πιθανότητα να ανακτήσετε τα περισσότερα μαλλιά σας. Οι κατάλληλες αγωγές που θα σας βοηθήσουν είναι η Μινοξιδίλη 5%, οι συνδυασμοί της Μινοξιδίλης με Βιταμίνη Α, η Φιναστερίδη και το Σύστημα Revivogen®. Ο συνδυασμός είναι πάντα πιο αποτελεσματικός σε αυτό το στάδιο τριχόπτωσης και θα χρειαστείτε μια συνδυαστική αγωγή. Ακόμα, όμως, και με συνδυασμό όλων των ανωτέρω μπορεί να μη φτάσετε σε ικανοποιητικά επίπεδα μαλλιών σε αυτό το στάδιο. Δυστυχώς, δεν ανταποκρίνονται όλοι πλήρως. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικά μετά από συνδυασμό αγωγών και πάροδο 12 μηνών, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τη Μεταμόσχευση Τριχοθυλακίων (ΜΕΤ).

Στο Στάδιο 5 έχετε πιθανότητα να επιστρέψετε στο Στάδιο 3, ή ακόμα πιο σπάνια στο Στάδιο 2. Υπάρχει μια μεγάλη απώλεια μαλλιών και έχετε μια σχετικά μικρή πιθανότητα να ανακτήσετε ένα σημαντικό μέρος των μαλλιών σας. Όλα τα φάρμακα και τα καλλυντικά που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να φανούν χρήσιμα (Μινοξιδίλη, Retin-Α, Φιναστερίδη και το Σύστημα Revivogen®). Σε αυτό το στάδιο είναι βέβαιο πως θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τη ΜΕΤ.

Στο Στάδιο 6 μπορείτε μόνο να περιμένετε να επιστρέψετε στο Στάδιο 4 ή, με λίγη τύχη, ακόμα και στο Στάδιο 3. Υπάρχει μεγάλη απώλεια μαλλιών και μικρή πιθανότητα να ανακτήσετε ένα σημαντικό μέρος των μαλλιών σας. Σε αυτό το στάδιο, η χρήση των αγωγών θα επαναφέρει κάποια από τα μαλλιά σας. Εάν όχι, η ΜΕΤ είναι αναγκαία.
Εάν είστε αποφασισμένοι να ανακτήσετε τα μαλλιά σας αλλά δεν επιθυμείτε ΜΕΤ ή μη χειρουργικές επιλογές, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα από τα ανωτέρω μπορείτε (ιδίως τη Μινοξιδίλη 5% και τη Φιναστερίδη), λαμβάνοντας υπόψη το κόστος τους. Με τη χρήση συνδυασμών από τις ανωτέρω αγωγές μπορεί να έχετε μια αποδεκτή βελτίωση, να επιστρέψετε στον τύπο 4 ή 5, ενώ κάποιος με εξαιρετική ανταπόκριση θα μπορούσε, να φτάσει ακόμα και στον τύπο 3.

Το Στάδιο 7 περιγράφει τη μέγιστη απώλεια μαλλιών, με την ελάχιστη πιθανότητα ανάκτησης τους. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να ανακτήσετε λίγα μαλλιά. Εάν είστε αποφασισμένοι να ανακτήσετε τα μαλλιά σας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τις επιλογές της ΜΕΤ ή τους μη χειρουργικούς τρόπους. Σε αυτό το στάδιο συνιστάται να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα από τα ανωτέρω μπορείτε (ιδίως τη Μινοξιδίλη 5% και τη Φιναστερίδη), λαμβάνοντας υπόψη το κόστος τους. Ωστόσο, σε αυτόν τον τύπο απώλειας μαλλιών θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της ΜΕΤ ή των άλλων, μη χειρουργικών, επιλογών, αφού οι πιθανότητες να ανακτήσετε ένα σημαντικό μέρος των μαλλιών σας δεν είναι μεγάλες. Με τη χρήση συνδυασμών από τις ανωτέρω αγωγές μπορεί να έχετε μια αποδεκτή βελτίωση. Θα πρέπει να περιμένετε ότι μπορεί να επιστρέψετε στον τύπο 5 ή 6, ενώ κάποιος με εξαιρετική ανταπόκριση θα μπορούσε, με αρκετή τύχη, να φτάσει ακόμα και στον 4.


Στη Γυναικεία Ανδρογενετική Αλωπεκία η αραίωση προκύπτει σε όλο το ανώτερο μέρος του τριχωτού και δεν περιορίζεται στην κορυφή. Όσον αφορά την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στις γυναίκες, είναι σαφώς πιο σύνθετη και λιγότερο προβλέψιμη από την ανδρική τριχόπτωση και απαιτείται εξατομικευμένη εκτίμηση πριν προχωρήσει κανείς σε οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Γενικά οι γυναίκες με τριχόπτωση μπορούν να χρησιμοποιήσουν Μινοξιδίλη 2% αλλά δεν μπορούν να οφεληθούν από τη Φιναστερίδη, ειδικά αν είναι σε αναπαραγωγική ηλικία και μάλιστα δεν πρέπει καν να αγγίζουν χάπια με Φιναστερίδη.

Η πλέον αποτελεσματική, μη-φαρμακευτική αγωγή για τη τριχόπτωση είναι η αγωγή με το Σύστημα Revivogen®. Η φόρμουλα του Συστήματος Revivogen® αποτελείται από φυσικά συστατικά τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν την παραγωγή DHT μέχρι και 90%, αναστέλλουν τη λειτουργία των ανδρογονικών υποδοχέων στα τριχοθυλάκια και τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.
Το Σύστημα Revivogen® αποτελεί την πιο ισχυρή και αποτελεσματική τοπική αγωγή anti-DHT με συστατικά που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα να αναστέλλουν και τους δύο υποτύπους του ενζύμου 5α-R (το ένζυμο που μετατρέπει την Τεστοστερόνη σε DHT) αλλά και να μπλοκάρουν τη δέσμευση του DHT στους Ανδρογονικούς υποδοχείς.
To Σύστημα Revivogen® δεν έχει παρενέργειες και είναι κατάλληλο για γυναίκες.

Toppik Blog

Για πολλούς, το KMax Milano είναι το πολυτιμότερο μυστικό τους

Το KMax Blog είναι ένα ασφαλές μέρος για ερωτήσεις σχετικά με το KMax Milano προϊόντα και tips ειδικών αλλά και συμβουλές από τους επαγγελματίες.