Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Άνοιξη και τριχόπτωση: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και ενώ όλα γύρω ανθίζουν…τα μαλλιά σε ορισμένους από εμάς αρχίζουν να πέφτουν.  Για αρχή …. Stay Calm, συνέχισε την ανάγνωση και μάθε γιατί άνοιξη και  τριχόπτωση πάνε μαζί και γιατί δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου.

Τι είναι η εποχική τριχόπτωση

Όλα τα θηλαστικά αντικαθιστούν το τρίχωμα τους την άνοιξη. Το ίδιο κάνει και ο άνθρωπος με τη διαφορά ότι -ευτυχώς- δεν έχουμε μια μαζική απώλεια τριχών, όπως βλέπουμε σε διάφορα ζώα. Την άνοιξη η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, σε σύγκριση με τις άλλες εποχές. Αυτή η έντονη ανοιξιάτικη τριχόπτωση ονομάζεται επιστημονικά Effluvium δηλαδή αλωπεκία.

Πότε εμφανίζεται η εποχική τριχόπτωση και πόσο διαρκεί;

Η εποχική τριχόπτωση παρατηρείται στις 2 μεταβατικές εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο, και την άνοιξη. Είναι όμως ένα παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί λίγες εβδομάδες.

Ποιους αφορά;

γυναικες και εποχική τριχοπτωση    άντρες και εποχική τριχόπτωση

Η εποχική τριχόπτωση φύλα δεν κοιτά! Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που αφορά και τα 2 φύλα. Η μόνη διαφοροποίηση, η οποία δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με τον καθένα ξεχωριστά, είναι η ένταση του φαινομένου. Δηλαδή πόσο έντονη είναι.

 Πρέπει να ανησυχήσετε;

Όχι. Το παρήγορο είναι ότι τα μαλλιά που πέφτουν αυτήν την εποχή είναι αυτά που βρίσκονται σε τελογενή φάση (Telogen Effluvium). Δηλαδή, είναι στο τελικό στάδιο του κύκλου ζωής τους. Αυτό συνεπάγεται ότι μέσα στο θύλακα της τρίχας ήδη έχει αρχίσει και αναπτύσσεται νέα τρίχα, που θα εμφανιστεί μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες.

Οι τρίχες που πέφτουν έχουν μια άσπρη άκρη. Είναι ανησυχητικό;

Όπως είπαμε, τα μαλλιά που πέφτουν βρίσκονται σε τελογενή φάση και θα παρατηρήσετε ότι έχουν μία άσπρη άκρη. Αυτή η άσπρη «μπαλίτσα» είναι απλά μέρος του στελέχους της τρίχας και όχι η ρίζα της. Αυτό που θα ήταν ανησυχητικό θα ήταν αν βλέπατε να πέφτει η τρίχα μαζί με τον θύλακα άθικτο. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Τι μπορώ να κάνω με την εποχική τριχόπτωση;

Υπομονή γιατί θα περάσει από μόνη της μετά από λίγες εβδομάδες! Στην περίπτωση της εποχικής τριχόπτωσης, όσο έντονη και αν είναι, να θυμάστε ότι είναι κάτι παροδικό. Ο ρυθμός της εποχικής τριχόπτωσης θα μειωθεί και όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε αυτή την περίοδο, είναι να φροντίσετε την υγεία των μαλλιών σας αλλά κει του τριχωτού της κεφαλής. Όσο πιο υγιή και δυνατά είναι τα μαλλιά σας, τόσο μικρότερη μπορεί να είναι η επίδραση της ανοιξιάτικης τριχόπτωσης.

Καταπολεμήστε τα προβλήματα των μαλλιών σας με τα κατάλληλα σαμπουάν ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Καταπολεμήστε την έντονη τριχόπτωση την άνοιξη με το KMax Milano Stimulating Shampoo που διεγείρει τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό και τονώνει τα αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Αν έχετε πολύ λεπτά και αδύναμα μαλλιά το KMax Volumizing Shampoo θρέφει την τρίχα και να τους χαρίζει όγκο.

Αν ταλαιπωρήστε από πιτυρίδα, το KMax Milano Anti-Dandruff Shampoo  καταπολέμα την πιτυρίδα, την απολέπιση, τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και τον κνησμό, αποκαθιστώντας την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής.

Μάθετε τα πάντα σχετικά με το KMAX Milano και βρείτε κορυφαίες συμβουλές και tips από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του χώρου στο blog μας.